Wijzig je omslagfoto
AC DIANA B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

AC DIANA B.V.
Bedrijven

AC Diana B.V.: Specialist in coaten van metalen kunststoffen

Gevestigd in Valkenswaard en gespecialiseerd in hoogwaardig natlakken, poedercoaten, zeefdrukken en assemblage van industriële producten van metaal en kunststof.

Coating en meer

Inmiddels al meer dan 55 jaar actief in de natlak en poedercoating branche, weet men bij AC Diana hoe meegedacht moet worden met de behoefte van de opdrachtgever. Om een  Hightech product neer te zetten is meer nodig dan een verflaagje. 

AC Diana

Hoogwaardige coating als totaalproces

Het bedrijf heeft zich steeds meer geprofileerd in het leveren van hoogwaardige coatings op metalen en kunststoffen met veelal zeer specifieke eisen, zowel op voorbehandelings- coating als bij het afwerkproces. Er is een groot aanbod van basismaterialen vanaf gegoten aluminium of staal tot kunststof. De samenstelling, de grootte en zelfs de voorgaande bewerking hiervan kunnen invloed hebben op de uiteindelijke kenmerken van de coating. 

Ongeacht of het nu gaat om mechanische, chemische, milieu of medische eisen, voor ieder product wordt in overleg met de opdrachtgever een optimaal laksysteem geselecteerd waarbij ook zeker de economische kanten niet vergeten worden.

De opdrachtgever die een professioneel product in de markt wil zetten, kan erop rekenen dat ook de afwerking door AC Diana zijn eigen imago reflecteert.

Milieu en duurzaamheid 

Zowel voor het product als voor het bewerkingsproces is het milieu en de duurzaamheid belangrijk. Vaak is dat veel meer dan een product voorzien van een mooi strak kleurtje. Duurzaam, economisch én ecologisch balancerend om samen met de opdrachtgever te komen tot een product dat niet alleen nu, maar ook in de toekomst zonder problemen door de eindafnemer ingezet kan worden. 

Niet alleen garandeert een goede kwaliteit van de coating een lange levensduur van het eindproduct, maar ook de balans met milieu is belangrijk. Voorkomen van verrassingen als een product een 2e levensfase ingaat of vervangen gaat worden door een opvolger, wordt steeds belangrijker.

In de westerse wereld wordt ervan uitgegaan dat producten voldoen aan alle milieueisen.

AC Diana heeft in het beleid dan ook maatregelen getroffen om hieraan niet alleen te voldoen, maar zo mogelijk ook voorop te lopen. 

Specialisatie en vakkundigheid

Uiteindelijk speelt het uiterlijk ook een belangrijke rol. Reden genoeg om met name voor het poedercoaten, structuurlakken en hoogglanslakken, afzonderlijke gespecialiseerde afdelingen op te zetten.  Op ieder van deze afdelingen wordt gewerkt met ervaren vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn. Continue aandacht voor opleiding en bijscholingsbehoefte is noodzakelijk om te blijven voldoen aan eisen van klant en overheid.   

Zeefdruk, assemblage en logistiek 

Om het economische aspect beheersbaar te houden wordt bij AC Diana meegedacht over meer zaken dan alleen coaten. Voorraadbeheer, (deel)assemblage, bedrukking en logistiek, zijn diensten die aangeboden kunnen worden om samen met de opdrachtgever tot optimale resultaten te komen   

Door het in-house bedrukken kan AC Diana de kosten van transport en ompakken drastisch beperken. Ook kan de timing tussen coating en bedrukking geoptimaliseerd worden voor de  beste kwaliteit van het eindresultaat. Extra besparingen kunnen nogmaals gerealiseerd worden bij verdere assemblage en in het logistieke traject.

Specifiek hiervoor staan diverse opslagruimten ter beschikking in het inmiddels ruim 7.500 m2 grote pand. Hierdoor is het mogelijk om grotere aantallen te bewerken en per keer de gewenste aantallen uit te leveren.