Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

A18 BEDRIJVENPARK
Bedrijven

A18 bedrijvenpark

  • De ideale locatie voor bedrijven
  • Gunstige gelegen aan de A18
  • Omringd door natuur
  • Dichtbij topvoorzieningen

Een centrale ligging, representatieve kavels op maat, aandacht voor duurzaamheid en natuur om de hoek. Een aantal ingrediënten voor de ideale bedrijfslocatie. En aanwezig op het A18 Bedrijvenpark. Dit regionale bedrijventerrein ligt in de Achterhoek, gemeente Doetinchem. Tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Pal aan de A18 en de N815 en dicht bij de A12 en de Duitse A3. Van uw droomlocatie een realiteit maken? Neem contact met ons op voor de vele mogelijkheden.

Projectinformatie

Het is goed ondernemen in de West-Achterhoek. Het gebied heeft een gezond ondernemersklimaat met een groot aantal gelijkgestemden. Van jonge en innovatieve bedrijven tot vooraanstaande en internationale organisaties. De regio wil ondernemers faciliteren en inspireren. Bestaande bedrijventerreinen wordt nieuw leven ingeblazen. En er verrijzen nieuwe terreinen, zoals het A18 Bedrijvenpark.

Samenwerking

Voor het A18 Bedrijvenpark werken de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek samen. Zij kunnen hiermee voorzien in de vraag naar kwalitatieve, eigentijdse bedrijfskavels. Daarnaast voorkomen ze dat het landelijk gebied versnipperd raakt.

Verantwoord gebruik

Uitgangspunt van het bedrijvenpark is dat voor elke nieuw aanlegde hectare, twee bestaande bedrijfshectaren worden ‘opgeknapt’. De ruimte wordt op deze manier verantwoord gebruikt, verloedert niet en behoudt haar - voor de Achterhoek kenmerkende - groen.

Omliggende regio’s

Drie stedelijke netwerken omringen de West-Achterhoek: de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de Stedendriehoek (waaronder Apeldoorn, Deventer en Zutphen) en de Regio Twente (met onder meer Almelo, Enschede en Hengelo). Het Ruhrgebied – met ruim vijf miljoen mogelijke afnemers – ligt op korte afstand.

Bedrijvigheid

In de directe omgeving van het bedrijvenpark treft u een heel divers aanbod aan levendigheid en bedrijvigheid. Zo zijn daar de vier gemeenten die de handen ineen hebben geslagen voor het park: Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek.

Wehlse Broeklanden

Het A18 Bedrijvenpark bevindt zich middenin het gebied Land van Wehl. Tussen de stad Doetinchem en het dorp Wehl ligt hier de Wehlse Broeklanden. Een gebied van 800 hectare waar natuur, recreatie en landschap zich verenigen. Ten zuiden van Wehl verrijst de nieuwe wijk Heideslag met een dorps en groen karakter.

Kavels

Het A18 Bedrijvenpark - dat bijna 90 hectare telt - biedt ruimte aan allerlei typen bedrijven. Jonge, groeiende ondernemers vinden hier een kavel op maat. Maar ook de gevestigde namen. De zoektocht naar de juiste plek voor het juiste bedrijf begint hier.

Volop mogelijkheden

De grootte van de kavels loopt uiteen van 3.000 tot 50.000 m2 of meer. Voor ondernemingen waar representatie een grote rol speelt, zijn zichtlocaties beschikbaar. Langs de A18, de N815 en de hoofdontsluitingsweg. Aan de secundaire ontsluitingswegen treft u kavels voor bedrijven die presentatie minder zwaar laten wegen. Ondernemers met een ‘groene’ uitstraling kunnen zich vestigen langs het gebied Wehlse Broeklanden.

Voor elke ondernemer een geschikte locatie

Het A18 Bedrijvenpark bestaat uit zes zones waar bedrijven zich kunnen vestigen.

  1. Aan de N815 (Weemstraat): Dit is één van de ‘etalages’ van het terrein en bestemd voor bedrijven die representatie hoog in het vaandel hebben;
  2. Langs de A18: De belangrijkste zichtlocaties liggen aan de snelweg. Voor bedrijven die representatie zwaar laten wegen;
  3. Met zicht op de A18: Niet direct aan de snelweg, maar wel goed zichtbaar. Geschikt voor bedrijven met een representatieve uitstraling;
  4. Langs het gebied Wehlse Broeklanden: Passend bij bedrijven met een ‘groen’ profiel;
  5. Aan de rondweg op het park: De voorgevels van de bedrijven bepalen het beeld en zorgen voor een presentabel park;
  6. Middengebied: Bedoeld voor bedrijven waarvoor presentatie minder belangrijk is en die behoren tot de zwaardere categorie.

Ligging

Het A18 Bedrijvenpark ligt heel gunstig in de Achterhoek, gemeente Doetinchem. Tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Dit maakt het een perfecte uitvalsbasis voor bedrijven die zaken doen met (Oost-)Europa. Het bedrijventerrein is ook uitstekend te bereiken. De autosnelweg A18 en de provinciale weg N815 zijn direct om de hoek. De A18 (Doetinchem-West) komt na 7 kilometer uit op de A12 richting Arnhem/Utrecht of Duitsland (A3). Treinstation Wehl is op loopafstand. Ook de bestaande fietsroutes leiden naar het terrein.