Wijzig je omslagfoto
A.J. LOOTS INSTALLATIEBEDRIJF B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

A.J. LOOTS INSTALLATIEBEDRIJF B.V.
Bedrijven

A.J. Loots Installatiebedrijf: Vertrouwde partner voor installatiewerken

A.J. Loots installatiebedrijf is al 160 jaar een vertrouwde partner op het brede gebied van installatiewerkzaamheden, planmatig onderhoud en energiebehoefte. Tot de klanten behoren bedrijven, woningcorporaties, aannemers en particulieren in Noord-Brabant en het noorden van Limburg. 

A.J. Loots installatiebedrijf is van oudsher een familiebedrijf. In 1976 kwam het bedrijf in ‘vreemde’ handen. Hiermee is de bestaande familiecultuur niet verdwenen, deze leeft voort onder de vorige en huidige eigenaars. Kwaliteit, meedenken met de klant, innovatieve maatwerk oplossingen, korte lijnen en directe communicatie zijn de belangrijkste pijlers van onze bedrijfsstrategie en dat blijft ook zo in de toekomst.

Vanaf de eeuwwisseling is Loots uitgegroeid tot een specialist in duurzame energie. Het bedrijf beschikt dan ook over veel ervaring met warmtepompen, zonneboilers en pv-panelen. Het bedrijf telt anno 2020 achtendertig adequaat opgeleide, vakkundige medewerkers en heeft service hoog in het vaandel staan.

Als bespaarinstallateur kijkt Loots met een scherp oog naar het energieverbruik en wijzen ze klanten graag op de bespaarkansen die in hun bedrijfspand of woning aanwezig zijn. Vooral in de particuliere sector stijgt de vraag naar duurzame oplossingen. ‘Met de komende energietransitie wordt er steeds meer gekeken naar de overstap op duurzame energiebronnen zoals warmtepompen en zonne-energie. Woningcorporaties besteden eveneens steeds meer aandacht aan energie besparingen, zoals gevel- en dakisolatie, HR++ glas, zonneboilers, vraaggestuurde ventilatiesystemen en PV-panelen zodat de woning in aanmerking komt voor energie label A of B. Ook voor de particuliere woningbezitter in energielabel A of B gunstig. Het verhoogt de waarde van de woning, terwijl de energiekosten omlaag gaan.’

Renovatieproject

Vooral de samenwerking met woningcorporaties is nauw. ‘Bij veel renovatieprojecten zijn wij een directe partner. We geven een energieadvies op maat, voeren alle teken- en rekenwerkzaamheden uit, zijn verantwoordelijk voor de complete uitvoer en nemen vervolgens ook het jaarlijks onderhoud voor onze rekening.’

Een voorbeeld hiervan is een proefwoning die we op dit moment aan het realiseren zijn voor een woningcorporatie in Eindhoven waar een naoorlogse noodwoning zo energieneutraal mogelijk wordt gemaakt zonder te veel constructieve aanpassingen. Hier wordt gebruik gemaakt van een WTW-systeem, een lucht/water warmtepomp en pv-cellen op het dak. Allen door ons geëngineerd en uitgevoerd.

Ook hebben wij jongstleden een project opgeleverd waarbij 13 woningen in Gemert Nul op de Meter zijn gemaakt d.m.v. een Nathan Energiemodule, met daarin een lucht-water warmtepomp, een WTW-unit en de PV-omvormer, aan de voorzijde tegen de woning, dit in combinatie met gevelisolatie, nieuwe beglazing en PV-panelen.

Zonnepanelen op dak

Ook Loots kijkt natuurlijk naar het verduurzamen van het bedrijf. Op het dak van het pand staan maar liefst 64 PV-panelen en deze worden dit jaar uitgebreid met nog eens 40 panelen.  Daarmee realiseert het bedrijf een opbrengst van zo’n 23.000 kW/uur per jaar. Ook wordt de bestaande CV-ketel van het kantoor vervangen door een Nibe water-water warmtepomp, waardoor het pand nagenoeg gasloos wordt verwarmd.