Palletways Group investeert in nieuwe hub in Barcelona

Palletways, onderdeel van Imperial, een DP World Company, heeft geïnvesteerd in een nieuwe milieuvriendelijke hub die leveringen aan het Catalaanse gebied en de Balearen zal versnellen en efficiëntie zal brengen in de hele groep.

De nieuwe hub van 2.100 m² in het Iberia-netwerk van Palletways bevindt zich in de ZAL in de haven van Barcelona, bekend als een van de meest strategische locaties in de mediterrane corridor. De lancering, die een antwoord is op de groeiende vraag naar logistieke diensten in de regio, zal het netwerk helpen om pallets sneller en milieubewuster te leveren. Het netwerk zal ook flexibele diensten per uur aanbieden om de dienstverlening aan klanten in het noordoostelijke deel van het Iberisch schiereiland verder te verbeteren.

De lancering van de nieuwe faciliteit zal operationele efficiëntie brengen in het lokale netwerk en in de hele groep. Aangezien het in eerste instantie binnenlandse zendingen zal afhandelen, zal dit capaciteit vrijmaken op de hubs in Madrid en Zaragoza die internationale zendingen behandelen vanuit de netwerken van de groep in het VK, de Benelux, Duitsland, Hongarije en Italië.

Luis Zubialde, CEO van de Palletways Group, zei: “We zijn voortdurend op zoek naar manieren waarop we onze manier van werken kunnen verfijnen om onze leden en hun klanten een nog betere service te bieden. We zijn verheugd dat de nieuwe hub in Barcelona een feit is – het zal onze binnenlandse activiteiten optimaliseren en de efficiëntie binnen de hele groep verhogen.

“Onze nieuwe faciliteit bij ZAL maakt deel uit van onze strategie om onze groepsbrede dienstverlening uit te breiden en te verbeteren. Hoewel we ons in eerste instantie zullen concentreren op de binnenlandse activiteiten, biedt de geografische locatie verbindingen met Frankrijk, Andorra en Noordoost-Spanje, wat ons zal helpen onze ambitieuze plannen te realiseren om er een internationale hub van te maken, waarmee het netwerk voor de lange termijn toekomstbestendig wordt. ”

Rob Manders, Managing Director van Palletways Benelux, voegde toe: “Deze investering geeft een sterk signaal af aan de markt over onze niet-aflatende inzet om voortdurend te verfijnen wat we doen. Na verloop van tijd zal de hub in Barcelona onze leden en hun klanten een efficiëntere toegangspoort tot de Catalaanse regio en de Balearen bieden, wat een opwindend vooruitzicht is voor de Benelux-markt.”

De nieuwe hub zal een grotere en groenere goederenstroom mogelijk maken, maar wat belangrijker is, het zal helpen om de impact van Palletways op het milieu te minimaliseren. Het beschikt over een schat aan milieuvriendelijke functies zoals LED-verlichting, verbruiksbeheersystemen voor optimaal gebruik van hulpbronnen en ruimte voor megatrucks en voertuigen met hoge capaciteit.

De lancering van de nieuwe operatie in Barcelona brengt het aantal hubs in het Iberia-netwerk van Palletways in Spanje en Portugal op vier.

Kanttekening: Palletways heeft geïnvesteerd in een nieuwe milieuvriendelijke hub in Barcelona, afgebeeld

Palletways, opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1994, is gespecialiseerd in de expresbezorging van gepalletiseerde vracht. Het is Europa’s grootste palletnetwerk, met meer depots en grotere volumes dan welke andere expediteur dan ook – het verwerkt meer dan 45.000 pallets per dag, wat neerkomt op één pallet per twee seconden.

Sinds de lancering heeft Palletways een strategisch netwerk opgebouwd van meer dan 400 depots en meer dan 20 hubs, die 24 Europese landen bedienen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen , Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Ierland, Roemenië, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Palletways werd in 2016 onderdeel van Imperial Logistics.

Palletways blijft de gezondheid en veiligheid van onze werknemers, klanten en gemeenschappen voorop stellen bij al onze activiteiten, dus we blijven de overheids- en medische adviezen met betrekking tot Covid 19 opvolgen.

www.palletways.com

Imperial is een op Afrika gerichte aanbieder van geïntegreerde markttoegang en logistieke oplossingen. Met een focus op de volgende belangrijke industrieën – gezondheidszorg, consumenten, auto’s, chemicaliën, industrie en grondstoffen – brengen we de producten van onze klanten en opdrachtgevers naar enkele van de snelst groeiende en meest uitdagende markten ter wereld. Als toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverlener zoeken en benutten we nieuwe technologie om innovatieve, end-to-end oplossingen te leveren. Door onze aanzienlijke Afrikaanse voetafdruk en internationale expertise, en met de steun van onze 25.000 mensen, is het doel van Imperial om Afrika en de wereld met elkaar te verbinden – en om het leven van mensen te verbeteren met toegang tot kwaliteitsproducten en -diensten. Imperial werd in maart 2022 een volledige onderneming van DP World. Voor meer informatie: www.imperiallogistics.com

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

jbppalletways@jbp.co.uk of 0117 907 3400

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten