Paans groeit, maar vergeet de regio niet

Paans Installatiebedrijven is een beeldbepalende onderneming in Leerdam en wijde omgeving. De totaalinstallateur groeit hard en dankt dat onder meer aan de duurzame activiteiten. Die brengen Paans zelfs buiten de landsgrenzen, maar directeur Leonard Paans vergeet ook zijn trouwe ‘fans’ en talrijke medewerkers uit de regio niet, bijvoorbeeld in de vorm van een aantal mooie samenwerkingsverbanden.

De roots van Paans Installatiebedrijven liggen in het Noord-Brabantse Werkendam. Het hoofdkantoor staat alweer geruime tijd in Leerdam: slechts 25 kilometer verderop maar wel in de provincie Utrecht. Met ook nog een dependance in Den Haag is het duidelijk dat Paans anno 2022 een landelijke speler is. Dat wil de huidige directie, bestaande uit Leonard Paans en Jan Smits ook. Sterker nog: de ambities van het bedrijf reiken inmiddels ook tot over de grens. Paans vergeet echter niet waar het bedrijf vandaan komt. De totaalinstallateur houdt de band in de regio graag warm en sterk. “Dat is het gebied waar mensen ons al aan onze huiskleuren – donkerblauw en lichtblauw – herkennen”, weet Leonard Paans. Veel van de ruim 100 medewerkers van Paans zijn immers ook afkomstig uit de directe omgeving.

Samenwerking

Paans werkt veel voor scholen, woningcorporaties en gemeenten, ook in de regio van herkomst. Zo zijn bijvoorbeeld de mechanische ventilatie en de verduurzaming van de gemeentelijke gebouwen in Vijfheerenlanden, waarvan Leerdam deel uitmaakt, in goede handen bij de lokale ondernemer. Die zoekt bovendien veelvuldig de samenwerking met andere bedrijven in de omgeving. Zo wordt al langer nauw samengewerkt met Solid Systems uit Werkendam, waarmee gezamenlijk projecten worden gerealiseerd. Ook Van Wijk Bouw uit Asperen is – via dochterbedrijf UP Klimaatadvies – een goede partner geworden. “We versterken elkaar bij het totaalbouwen van woningen”, beseft de duurzame ondernemer. Die blijft ook hechte contacten onderhouden met de geboortegrond Werkendam. Daar is Paans Installatiebedrijven een prominent en betrokken sponsor van de lokale voetbaltrots, Tweede Divisionist Kozakken Boys.

Trouwe medewerkers

Als traditioneel familiebedrijf kent Paans veel trouwe werknemers, die al 25, 30 jaar of langer bij het bedrijf werken. Leonard Paans wil graag persoonlijke warmte delen met zijn trouwe mensen en heeft daarnaast een goed oog voor jonge aanwas, rechtstreeks vanuit de schoolbanken. Een nauw contact met de regionale klant staat hoog in het vaandel. Vandaar dat Marieke Blijenburg daar als accountmanager zorgdraagt voor de sales en aftersales richting die trouwe schare fans. Zo is en blijft Paans een zakelijke motor in de regio.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten