Overzicht SEO diensten, wat doe je zelf en wat niet?

Er zijn heel wat SEO diensten, SEO omvat immers een hele brede waaier aan topics. Een aantal daarvan kan je misschien zelf onder handen nemen, terwijl andere zaken dan weer beter uitbesteed worden aan een SEO specialist.

In dit artikel geven we je een bondig overzicht van een aantal SEO services, zodat je zelf kunt bepalen wat je zelf doet en wat niet.

Heel wat SEO diensten beschikbaar

SEO omvat heel wat. Zo is er bijvoorbeeld SEO consulting, waarbij je enkel advies krijgt, waarna je zelf aan de slag kan en de nodige verbeteringen kan aanbrengen aan je site. Ga je voor een all-in SEO aanpak, dan maken de volgende SEO diensten meestal uit van het pakket:

  • Verbeteren van de content op basis van een zoekwoordenonderzoek – Ben je niet thuis in het voeren van een zoekwoordenonderzoek, dan laat je dit beter over een een SEO bureau. Op basis dit onderzoek en de belangrijkste zoekwoorden, kunnen de teksten op je website aangepast worden. Ook het regelmatig plaatsen van nieuwe content, rekening houdend met de belangrijkste trefwoorden, kan je doen stijgen in de Google Ranking. Heb je zelf geen goede pen, dan kan je het schrijven van de content overlaten aan een SEO copywriter.
  • Linkbuilding – Een gezond linkprofiel met heel wat inkomende en uitgaande links is belangrijk om te scoren in de zoekmachines. Op die manier creëer je immers autoriteit. Linkbuilding klinkt makkelijker dan het is en is een SEO dienst je maar beter aan professionals overlaat.
  • Technische SEO aanpassingen – Ook op technisch vlak, dus achter de schermen, dient er het één en ander geoptimaliseerd te worden om te scoren in Google. Zo wordt een vlekkeloze mobiele gebruiksvriendelijkheid en een snelle website steeds belangrijker. Met deze technische SEO diensten kan een SEO bureau je helpen.

Je merkt het, er zijn heel wat SEO diensten en de ondersteuning van een professionele partner is nooit verkeerd. Om op langere termijn succes te boeken, is bijblijven essentieel en vertrek je maar beter vanuit een doordachte SEO strategie. Zonder strategie vaar je blind en is er geen consistentie.

Wat kan je zelf doen op SEO vlak?

Wil je je zelf toeleggen op SEO, dan kan dat. Let wel, je moet continu bijblijven en de nieuwste ontwikkelingen opvolgen, dus stoppen doet het nooit. De basis van een zoekwoordenonderzoek kan je nog wel onder de knie krijgen en ook het schrijven van content lukt misschien nog wel, maar ook hier kan het nuttig zijn om je door een professioneel SEO bureau te laten ondersteunen. Zij geven je de nodige tips en tricks mee en maken je sterker. Op termijn kan je dan misschien ook effectief een aantal werkzaamheden zelf overnemen.

Praat eens met een professioneel SEO bureau

Wil je een eerlijk advies over welke SEO diensten je zelf kunt doen en waar een professionele partij het verschil kan maken? Kom eens met Pingwin praten. Als SEO bureau hebben we al tientallen klanten aan betere resultaten geholpen. Wil ook jij weten wat we als SEO dienstverlener voor je kunnen betekenen? Maak een afspraak en we bekijken de mogelijkheden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten