Ornamentiek bouwen: met de isolatiesystemen van VDG De La Roy krijgt architectuur een nieuwe dimensie

GEMERT – Met een rijke geschiedenis van vierenzestig  jaar is VDG De La Roy, gevestigd in Gemert, Nederland, uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van isolatie- en designsystemen. Het bedrijf, vernoemd naar oprichter en creatief realisator Henny de la Roy, heeft zich gevestigd als een partner die niet alleen is gespecialiseerd in technische isolatieoplossingen, maar ook esthetische, mooi vormgegeven en constructief sterke ontwerpen levert. In de bouwwereld is VDG De La Roy als leverancier een OEM’er voor de meest voorkomende gevelsystemen.

VDG De La Roy biedt een breed scala aan oplossingen, variërend van gevelelementen tot dorpels, kozijnombouwen en spekbanden. Hun expertise strekt zich uit tot zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten, en ze schuwen zowel moderne als klassieke ontwerpen niet.

Gevelafwerking

Eén van de opvallende kenmerken van VDG De La Roy is het vermogen om gevelafwerking te leveren die niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk is – zegt adjunct-directeur Jurrian Hilberts. “We voldoen aan de veeleisende Duitse bouwwijze, het Wärmedämmung Verbundsysteme (WDVS), waarbij de buitenkant van gebouwen wordt afgewerkt. Dit maakt onze  producten geschikt voor alle gevelsystemen, ze zijn ook toepasbaar bij de meest complexe gevelontwerpen.” Voor architecten biedt dit ongekend creatieve mogelijkheden.

Engineering

Het bedrijf onderscheidt zich door het bieden van uitgebreide engineeringdiensten voor gevelsystemen. Terwijl ze vaak samenwerken met architecten en opdrachtgevers, hebben ze ook de capaciteit om zelfstandig ontwerpen te maken, inclusief constructieve aspecten.

Toewijding

VDG De La Roy heeft een sterke focus op duurzaamheid, zegt adjunct-directeur Hilberts. “We maken gebruik van materialen zoals EPS, XPS, PUR en PIR, die we versterken met o.a. staal en hout.” Het bedrijf heeft een steeds grotere nadruk gelegd op biobased en circulaire productie, met toepassing van biofoam, biopolymeren en biomassa balansen, waarbij recyclaat wordt toegevoegd aan de isolerende kernen. “We kijken ook naar de demonteerbaarheid van bouwdelen om hergebruik te vergemakkelijken.” Volgens Hilberts zijn er nauwelijks reststromen bij de productieprocessen, “Er gaat niets de deur uit wat we niet kunnen hergebruiken”, benadrukt hij. VDG De La Roy streeft naar optimale circulariteit.

Projecten

Enkele projecten waaraan VDG De La Roy heeft bijgedragen, zijn onder andere de luifel van het Philips Medical systems in Best, de Pathé-bioscoop in Leeuwarden en het hoofdkantoor van meubelproducent  Leolux in Venlo. Maar VDG De La Roy maakt ook steenstripgevels en spekbanden voor woningen, in opdracht van woningcorporaties en projectontwikkelaars.

Lichtgewicht, solide en stabiel

Door het gebruik van lichte maar sterke materialen biedt VDG De La Roy voordelen voor zowel ontwerpers als milieubewuste bouwprojecten. Dit draagt bij aan een lagere milieu-impact, met aanzienlijke besparingen in vergelijking met traditionele bouwmaterialen. Daarbij zijn de isolerende gevelproducten uiterst licht en tegelijk solide en stabiel. Al met al weet VDG De La Roy technische innovatie te verbinden aan creativiteit en duurzaamheid voor gevelisolatie en designoplossingen. Niet voor niets weet de onderneming zich meer dan zes decennia te bewijzen als gewaardeerde partner voor de bouwsector in Nederland en daarbuiten.

GERELATEERD

Artikel gaat over

VDG De la Roy
VDG De la Royhttp://www.delaroy.nl
Of je het nu tempex, styropor, geëxpandeerd polystyreen, isomo, piepschuim of airpop noemt: de mogelijkheden van dit materiaal zijn eindeloos. Een weersbestendig kunstwerk? Contramallen voor de bouw? Of een gigantisch bedrijfslogo? Bedenk het maar, wij maken het!

Meer berichten