Optipower : dé oplossing voor energietekorten in de bouw, recycling, transport en industrie

Onzekerheid over energielevering is momenteel een van de grootste uitdagingen voor bedrijven in de bouw, recycling, transport en industrie. Toenemende geopolitieke onrust en de versnelde energietransitie zorgen voor grote pieken en dalen in energieprijzen en -contracten. Tegelijkertijd staan organisaties voor de opgave om hun machine- en wagenparken te elektrificeren vanwege overheidsregels, terwijl de versterking van elektriciteitsnetten op zich laat wachten. Gelukkig hebben we bij Duim techniek dé oplossing in huis voor mogelijke energietekorten: Optipower.

Een accucontainer die zorgt voor de optimale afstemming van energievraag en -aanbod én fungeert als back-up bij spanningsuitval: dat is Optipower. De batterijen zijn inzetbaar bij bouwplaatsen, recyclingsites, fabrieksterreinen en transportondernemingen. Met deze innovatieve oplossing zijn bedrijven verzekerd van een constante stroomvoorziening, ongeacht de situatie. Belangrijk, want er is op dit moment een mismatch tussen energievraag- en aanbod. Dat kan grote gevolgen hebben voor organisaties. Denk aan het tijdelijk wegvallen van de netspanning of aanzienlijk hogere kosten bij het (tijdelijk) verzwaren van de energieaansluiting.

Aanzienlijke kostenbesparingen

We merkten dat er bij onze klanten grote behoefte was aan een oplossing. Doordat we bij Duim techniek de kennis in huis hebben om energieaanbod en -vraag optimaal op elkaar af te stemmen, gingen we aan de slag met dit complexe vraagstuk. Met Optipower ontwikkelden we een maatwerkproduct waarvan de functie tweeledig is. Zo vangt de batterij enerzijds de pieken op in energieverbruik, bijvoorbeeld als er een zware machine wordt opgestart. Dat gebeurt door middel van peakshaving: het afvlakken van pieken in het stroomverbruik. Als het verbruik op een ander moment lager is, kunnen de batterijen opgeladen worden, zodat ze klaar zijn om een volgende piek op te vangen. Daardoor is het voor een organisatie niet nodig om een zware energieaansluiting aan te vragen en dat levert vaak aanzienlijke kostenbesparingen op. Anderzijds zitten organisaties met Optipower nooit zonder elektriciteit, omdat de batterij ook bij netonderbrekingen stroom blijft leveren.

Optipower in de praktijk

Dieselaggregaat
Aggregaten om bouwmachines te voeden, kunnen tussen circa 50% en 80% ‘moduleren’. Bij minder dan 50% belasting raakt het AdBlue-systeem defect. Steeds in- en uitschakelen is geen oplossing omdat dit piekbelastingen geeft op het net. Optipower vlakt deze piekbelasting af.

Productieomgeving
Optipower vangt alle piekafnames door inschakelende machines op én levert stroom tijdens netuitval. De batterij wordt ondertussen 24/7 of tijdens laagtarief-tijdsblokken opgeladen vanuit het net.

Bouw en transport
Elektrische bouwmachines of vrachtwagens worden ’s nachts opgeladen met de Optipower-batterij. De batterij wordt ondertussen 24/7 of tijdens laagtarief-tijdsblokken met gelijke en lage stroomsterkte opgeladen vanuit het net.

Optipower is dé oplossing voor energietekorten in de bouw, recycling, transport en industrie. Meer weten over Optipower? Neem contact op met Louis van Oosterom, teammanager industrie bij Duim techniek, via 06 – 30 16 81 68 of louis.van.oosterom@duimtechniek.nl

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten