Opslagruimte nodig? Van Dorst Logistic Services komt met corona vierkante meter

Marcel Verhagen werkt nog maar net bij Van Dorst Logistic Services toen hij een nieuw initiatief bedacht voor bedrijven en particulieren. Voor warehouse/opslagruimte kun je bij van Dorst Logistic Services corona m2 huren. Wat inhoudt dat je tot eind 2022 een scherpe prijs m2 opslag betaalt. De nieuwe bedrijfsleider laat zich omschrijven als people manager en resultaat gedreven.

Van Dorst Logistic Services is een competitieve speler als het gaat om vervoer, opslag en handling. “We zijn niet al te groot met twintig medewerkers en dat zorgt voor lage kosten.” Marcel heeft het team leren kennen als een flexibele groep mensen, waar ze dezelfde dag op de vraag van een klant inspelen. “Bij spoed of nood bewegen we hemel en aarde om iets voor elkaar te boksen.”

Trots

Bij zijn komst viel hem de flinke dosis motivatie van de medewerkers meteen op. “Iedereen wil er een succes van maken. Je ziet de gedrevenheid en passie van mensen. We zijn van oudsher een familiebedrijf waar alle chauffeurs nog steeds met trots voor rijden.” Oud-eigenaar Dhr. Ad van Dorst is weliswaar geen bedrijfeigenaar meer, maar nog wel eigenaar van één van de panden. Inmiddels is het bedrijf in handen van Arnold de Hoon. Op het terrein in Bergen op Zoom staat efficiëntie voorop: Transport klanten vanuit Frankrijk, Duitsland en België verdelen hier hun lading over andere trucks en rijden nooit leeg terug. Behalve opslag en cross docking biedt Van Dorst Logistic Services ook value added logistics. “Alles is bespreekbaar.”

Flexitanks

Gelegen tussen de havengebieden van Rotterdam en Antwerpen verzorgt Van Dorst Logistic Services een grote hoeveelheid containervervoer. “Wij maken onder andere flexitanks voor onze klanten gereed, waarin vloeibare ladingen zoals bv. glucosestroop vervoerd kunnen worden. Deze grondstoffen halen we zelf op bij de klanten van onze opdrachtgevers, zodat de container uiteindelijk de oceaan op gestuurd kan worden. Behalve met vloeistofcontainers werken we natuurlijk ook met stukgoed.

Vrachtwagens met trein

Sparren

Naast een warehouse aan de Bastionweg van zo’n 10.000 vierkante meter maken de klanten van Van Dorst Logistic Services gebruik van een opslagruimte van nog eens bijna 20.000 vierkante meter aan de Ravelstraat. In coronatijd geldt dat sparren en overleg cruciaal zijn om als bedrijf deze tijd goed te doorstaan. “Dat geldt bijvoorbeeld voor onze accountant (Remmerswaal Accountants & Adviseurs), leveranciers (bv. Lantack ICT & Telecom) verhuurders (Coffr bv.) en klanten”

Corona vierkante meter

In het vierde kwartaal van 2020 merkte het bedrijf op het gebied van opslag, dat de voorraden stokten. “In deze coronatijd verbeteren klanten hun kaspositie.” Marcel kwam al snel met een idee waarmee hij bedrijven en andere ondernemers ook in deze tijd extra ondersteunt. Hij bedacht de corona vierkante meter, een knipoog naar de anderhalve meter maatschappij. Startende ondernemers kunnen op het terrein van Van Dorst Logistic Services gedurende twee jaar prijscompetitief een contract afsluiten voor de huur van een opslagruimte. “Hiermee onderscheiden we ons van mede-aanbieders.”

Opslag

“De warehouse ruimte die we heden tegenwoordig verhuren is divers, bijvoorbeeld opbergruimte voor jutezakken tot een restauranthouder die zijn terrasmeubilair opslaat. Een andere klant verkoopt verpakkingsmachines en weer een andere klant heeft extra vierkante meters nodig voor al het stukgoed in dozen en op pallets. Marcel: “Je kunt het zo gek niet bedenken of wij slaan het op. Kan niet, bestaat hier niet. We vinden altijd een oplossing.”

Het afgelopen jaar is de behoefte aan het stallen van caravans toegenomen en dat is Marcel niet ontgaan. “Daarom bieden we caravanhouders aan om gebruik te maken van de flexibiliteit van het bedrijf. “Op slechts een kilometer afstand van de A4 zitten we zo in Middelburg, Zierikzee, Rotterdam en Antwerpen.” Voor informatie neem contact op met info@van-dorst.nl of bel 0164-265930.

Auteur: Carline Klijn – van Best

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten