Op zoek naar betere reclame: gebruik deze 5 tips

Marketing en reclame is misschien nog wel lastiger dan het ondernemen zelf. Als ondernemer heb je namelijk te maken met zaken zoals concurrenten en consumenten. De ene groep wil je voorblijven en de andere groep wil je voor je winnen. En daar lopen sommige ondernemers vast. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om reclame te maken, en dat ook voor jouw bedrijf de opties talrijk zijn. Er is namelijk niet één manier. Dit artikel geeft je handvaten om je bedrijf eens goed onder de aandacht te brengen.

Zorg dat ze je kunnen vinden

Dit klinkt misschien een beetje simpel, maar zo is het niet bedoeld. Veel ondernemers zitten op een bedrijventerrein. Als je pech hebt, word je omringd door concurrenten. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt? Met de juiste reclame. Dit kan op allerlei manieren. Wat de beste manier voor jouw bedrijf is, hangt onder meer van je doelgroep en het type bedrijf af. En natuurlijk van wat je wilt. Om inspiratie op te doen, kun je een kijkje nemen op Meprint.nl. Dit bedrijf biedt allerlei soorten gevel- en lichtreclame aan. Het assortiment is zeer uitgebreid.

Licht trekt aan

Bedenk voor jezelf waar je oog op valt als je tien bedrijven op een rij ziet. Dat is het bedrijf met opvallende gevelreclame. Dit hoeft echt niet op de (overdreven) Amerikaanse manier te gebeuren, maar verlichte led letters vergroten de kans aanzienlijk dat potentiële klanten je gaan vinden. Je bent een stuk zichtbaarder, en dat gaat op termijn resultaat opleveren. Daarnaast zijn verlichte led letters een manier om te besparen op de marketinguitgaven. Je kunt de letters volledig naar eigen wens laten vormgeven.

Kietel je doelgroep op social media

Potentiële klanten hebben maar weinig tijd voor de marketingacties waar je veel tijd in hebt gestoken. Binnen enkele seconden wordt duidelijk of je de aandacht hebt getrokken. Die kans wordt groter als je weet wat je doelgroep interessant vindt op sociale media. Stel dat jouw klanten vooral actief zijn op Instagram, dan kun je ze met leuke posts en stories bereiken. Hetzelfde geldt voor LinkedIn, uiteraard met het verschil dat LinkedIn geschikt is voor langere bijdragen, en Instagram vooral van het snelle werk is.

Betrek de media erbij

De media zijn een krachtig instrument om aandacht te krijgen. En dan gaat het over positieve aandacht, bijvoorbeeld als je een uniek product hebt ontwikkeld. Onthoud daarbij dat duurzaamheid helemaal hot is in de media. Ook een medewerker die al 40 of 50 jaar bij het bedrijf werkzaam is, doet het altijd goed. Je kunt er ook voor kiezen om te adverteren in de media, op radio en televisie, of in de krant. Het hoeven ook zeker geen landelijke media zijn. Onderschat de kracht van lokale media niet. Als je in een specifieke regio actief bent, is je doelgroep dat ook, compleet met waar ze hun nieuws vandaan halen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten