Oog voor de veerkracht van ondernemers

Als Regiodirecteur Advies bij Accon avm staat Erik van der Most zijn klanten én collega’s met raad en daad bij. Erik is een mensen-mens, een echte netwerker. “Ik laat de voordeur draaien en zorg ervoor dat daarachter de juiste mensen zitten om ondernemers te helpen”. We gaan met hem in gesprek over zijn werk én leren hem tegelijkertijd een beetje kennen.

Wat is Accon avm?

Accon avm is een fullservice advies- en accountancyorganisatie. Erik noemt het een “One Stop Shop voor het mkb”. Hij legt uit: “Als klant bij Accon avm krijgt u één contactpersoon die alles voor u regelt. Van accountancy en fiscale dienstverlening tot juridisch en bedrijfskundig advies. Dit doen we met 1000+ medewerkers vanuit zo’n 40 kantoren.”

Positieve mindset

Erik staat positief in het leven. Hij zoekt altijd naar hoe dingen beter, sneller, efficiënter of effectiever kunnen. Een tool die hij daar graag bij inzet is Insights. U vult 25 vragen in en Erik weet wat voor persoon u bent. “Op basis hiervan kan ik veel voorspellen over het ondernemerschap van mijn klant. In combinatie met de Accon avm Bedrijfsscan, waarmee ik de onderneming doorlicht, geef ik gedegen advies.”

Veerkracht

“Ik vind het fantastisch om ondernemers te begeleiden. Ik bewonder hun veerkracht. Zo begeleidde ik tijdens de coronacrisis een klant in de standbouw. Vanaf dag één stonden zijn werkzaamheden stil. In twee weken tijd bouwde hij zijn onderneming om tot een succesvol bedrijf in tuinmeubilair”, vertelt Erik trots.

Vertrouwenspersoon

“Maar ondernemers helpen gaat verder dan adviseren”, gaat Erik verder. “Ik kom uit een ondernemersnest en heb van dichtbij gezien hoe eenzaam ondernemen kan zijn. Tegenwoordig kun je nog op weinig plekken terecht voor een goed gesprek. Als adviseur probeer ik dat gat te vullen en een vertrouwenspersoon te zijn. Ik vraag waar de ondernemer van droomt of waarvan hij wakker ligt. En als ik niet direct zelf kan helpen, ken ik altijd wel iemand die dat wel kan”.

Juridisch advies

Erik legt uit: “Accon avm heeft niet alleen accountants, maar ook goede juristen in huis. In de coronacrisis hebben zij veel ondernemers geholpen met bijvoorbeeld geschillen over de huurprijs. Eén van onze juristen gaf onlangs een webinar over huurrecht. Kijk het eens terug en doe inspiratie op. Of lees een van de whitepapers.”

Koffie drinken?

Door corona zijn veel bedrijfsovernames uitgesteld, maar dat rukt weer op. Men verwacht dat in de komende tijd 6.900 familiebedrijven van eigenaar wisselen. “Geldt dit ook voor u? En zoekt u nog een adviseur die u hierin perfect begeleidt? Of hebt u een andere vraag? Kom dan eens koffie drinken! Zien we u binnenkort in Den Bosch of Veldhoven? U kunt u zich ook abonneren op onze nieuwsbrief, dan blijft u op de hoogte van alles wat er speel

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten