Onvermoede talenten? Ontdek je loopbaankansen bij Werktalent

WAALWIJK – De arbeidsmarkt staat onder druk. Goede, gemotiveerde werkkrachten zijn schaars en ook voor werkzoekenden blijkt het vaak lastig de droombaan te vinden. Gelukkig zijn er de arbeidsbemiddelaars van Werktalent. Al meer dan twintig jaar weten ze de juiste matches te maken in de zoektocht naar duurzame arbeidsrelaties – óók voor transport en logistiek.

Begonnen in het Westland als bemiddelaar in de tomatenpluk, heeft Werktalent zich ontwikkeld tot plukker van talenten in álle branches: van techniek tot kantoorfuncties. In vrijwel heel Brabant zijn de kantoren te vinden. Werktalent richt zich op functies op lbo, mbo en mbo+ niveau.

Mensen creëren

“We willen mensen creëren”, zegt arbeidsbemiddelaar Danni van Steenhoven. Hij is werkzaam bij de vestiging van Werktalent in Waalwijk. Met ‘creëren’ zet Werktalent de werkzoekenden in hun kracht. “We brengen duurzame arbeidsrelaties tot stand, waarbij een werkzoekende zich zeker een aantal jaar op z’n plek voelt in een nieuwe baan. Het biedt zekerheid voor beide partijen: baanzekerheid voor de werknemer en de werkgever kan investeren in loopbaanontwikkeling.

Face-to-face bemiddeling

Veel haalt Werktalent uit de persoonlijke gesprekken met de kandidaten. “We willen onze mensen graag face-to-face ontmoeten, met een telefoontje of een videocall leer je de sollicitanten niet écht kennen”, merkt Van Steenhoven op. En dan kan het zomaar gebeuren dat tijdens een gesprek de banenzoektocht een andere richting op gaat. “Een kandidaat komt langs op basis van een uitstaande vacature maar al pratende krijg ik signalen dat de ambities eigenlijk ergens anders liggen. Dan gaan mij mij de spreekwoordelijke alarmbellen rinkelen en vraag ik daar verder op door”, legt de arbeidsbemiddelaar uit.

Gewoon even binnenlopen

Wisselen van baan of arbeidsrichting doe je niet zomaar. Werktalent helpt de mensen op weg, met een eigen programma om de doorgroeikansen te ontwikkelen. Ook herintreders die langere tijd uit het arbeidsproces zijn geweest -bijvoorbeeld door de komst van kinderen- en opnieuw aan de slag willen gaan – weten de weg naar Werktalent te vinden. De vestigingen liggen vlakbij winkelkernen van grotere en middelgrote steden in Brabant. “We zijn heel laagdrempelig”, aldus Van Steenhoven. Even binnenlopen kan altijd, en wie weet… is het de eerste stap naar een nieuwe job die je op het lijf geschreven is!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten