Ontdek de oplossing voor je niet betaalde facturen

Als zzp’er ken je het wel: je hebt een opdracht succesvol afgerond en je hebt de factuur naar de opdrachtgever gestuurd, maar de opdrachtgever betaalt niet. Wat volgt is een vermoeiend proces van herinneringen om ervoor te zorgen dat je jouw zuurverdiende centen toch nog ontvangt.

Dit levert veel frustraties en stress op en het kan de financiële gezondheid van je bedrijf in gevaar brengen. Gelukkig is hier een oplossing voor in de vorm van zzp factoringen. Ontdek hieronder waarom het zo’n goede oplossing is en ook op thebluefactor.nl lees je meer hierover!

Wat is zzp factoring?

Factoring bestaat nog niet zo lang in Nederland, maar sinds 2015 is het door een verandering in de regelgeving aan een opmars bezig als alternatief voor traditionele bankleningen. In de kern gaat factoring over het overnemen van facturen. Je verkoopt als zzp’er facturen aan een factoringmaatschappij die vervolgens het factuur op korte termijn aan jou uitbetaalt. Ondertussen gaat dit bedrijf aan de slag om jouw zakelijke klant het factuur alsnog te laten betalen. Kortom, door factoring wordt je gehele debiteurenbeheer uit handen genomen.

Voordelen van zzp factoring

Het grootste voordeel van factoring voor zzp’ers is dat je zeker bent van uitbetaling. Factoringbedrijven zorgen er namelijk altijd voor dat jij je geld krijgt, soms al binnen 24 uur. Op deze manier blijft je bedrijf gezond en krijg je de ruimte om investeringen te doen. Daarnaast scheelt het je veel tijd als het debiteurenbeheer wordt overgenomen. Je hoeft je niet meer druk te maken over wettelijke betalingstermijnen, onbetaalde facturen en betalingsherinneringen. Daarnaast neemt een factoringmaatschappij kredietrisico’s over. Op die manier houd je meer tijd over voor datgene waarvoor je zzp’er bent geworden: de uitvoering van je vak.

Factoring als alternatief voor bankleningen

Zzp factoring is een goed alternatief voor traditionele bankleningen, omdat overeenkomsten met een factoringmaatschappij meestal veel laagdrempeliger zijn. Banken willen graag allerlei documenten zien en ze stellen diverse eisen. Daarnaast zijn ze vaak huiverig om met startende zzp’ers in zee te gaan, omdat starters nog geen trackrecord hebben en vaak is er geen onderpand. Het gevolg is dat een grote groep zzp’ers niet bij banken terechtkan. Van deze moeilijkheden heb je geen last als je besluit met een factoringmaatschappij samen te gaan werken. Een overeenkomst met een dergelijk bedrijf is veel sneller af te sluiten, omdat het voor factoring niet belangrijk is of jij aan omzeteisen of borgstellingen voldoet. Voor een factoringmaatschappij is het met name van belang dat juist je opdrachtgevers financieel gezond zijn.

Al met al is factoring een ideale oplossing voor je niet betaalde facturen. Er staat uiteraard tegenover dat je een percentage van het factuurbedrag en administratiekosten aan het factoringbedrijf moet betalen. Ze doen al dat werk namelijk niet voor niets. Het kost je echter ook geld als je opdrachtgevers facturen niet betalen en dat is juist een financieel risico dat je met factoring niet meer loopt. Factoring geeft je dus financiële zekerheid, het zorgt ervoor dat je tijd overhoudt voor je bedrijf en de kosten vallen mee. Kijk voor meer informatie op TheBlueFactor.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten