Onregelmatig leven en gezond eten? Het kan wel!

Wanneer je ondernemer bent heb je 9 van de 10 keer een zeer onregelmatig leven. Het werk gaat altijd door en vaak ook vóór, ook wanneer de winkel of het bedrijf officieel gesloten is. Klanten vragen om advies, komen met een klacht of je personeel heeft je nodig. Er is in deze drukte vaak weinig ruimte om voldoende tijd te besteden aan gezond eten, ook wanneer je de voorbereidingen in eerste instantie wel treft. De agenda loopt vol, afspraken duren langer en voor je het weet kom je ’s avonds laat thuis en is eten bestellen nog de enige optie. Toch kan het wel samengaan, maar dat succes valt of staat ook met voorbereiding. Hoe je dit doet? Lees snel verder.

Bereid je (eten) voor

Gezond eten bij een onregelmatig leven kan wel, maar het succes zit hem daarbij ook in een goede voorbereiding. Niet door alle ingrediënten in huis te halen, maar door net een stap verder te gaan. Namelijk door de maaltijden ook alvast te bereiden. Dit noemen ze de zogenaamde meal prep. Hiermee maak je in het weekend grote porties van gezonde maaltijd, en die verdeel je vervolgens over verschillende bakjes. Deze zet je in de koelkast en eet je gedurende de week op. Zo staat er altijd een gezonde maaltijd voor het grijpen en is de verleiding van ongezonde voeding bestellen erg klein.

Bestel de prep

Ook geen tijd of zin om al die bakjes gezond voedsel voor te bereiden? Dan heb je alsnog niet een argument om niet gezond te eten. Dit kan namelijk nog steeds, want je kunt tegenwoordig deze gezonde meal prep maaltijden ook bestellen. Of je nu gaat voor vlees, vis of vega; alle opties zijn verkrijgbaar. Van één keer per dag tot twee maaltijden, alles is mogelijk. Je bestelt deze sportmaaltijden voor een vast periode vooruit en weet zo zeker dat jij volwaardig en gezond eet de komende weken.

Kortom, als drukbezette ondernemer met een onregelmatig leven is gezond en volwaardig eten misschien wel belangrijker dan in alle andere gevallen. Investeer hierin door vooraf er goed over na te denken wat én hoe je gaat eten. Je zult zien dat het vooraf bestellen van meal prep maaltijden je een hoop tijd en ongezonde keuzes gaat schelen. Deze keuze voor volwaardig eten gaan je daarnaast nog eens een extra dosis gezonde energie opleveren. Energie die jij wellicht als ondernemer heel goed kan gebruiken. Eet smakelijk!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten