‘Onder nieuwe Duitse kanselier handelsrelatie verder verdiepen’

‘Voor Nederlandse ondernemers is het belangrijk dat we onze goede handelsbetrekkingen met Duitsland blijven continueren de komende jaren en verder verdiepen op de grote vraagstukken van deze tijd’, aldus VNO-NCW op haar website, in een eerste reactie op de Duitse verkiezingen.

Uit de voorlopige uitslag blijkt dat de SPD met een nipte voorsprong de Duitse verkiezingen heeft gewonnen. Dit betekent dat SPD-lijstrekker Olaf Scholz waarschijnlijk als eerste het voortouw gaat nemen om een coalitie te vormen en – mocht dit lukken – Angela Merkel opvolgt als bondskanselier.

Aanzienlijke kansen

Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter: ‘Ongeacht welke coalitie er komt is het duidelijke welke belangrijke thema’s er de komende jaren moeten worden aangepakt in Duitsland. Zo zijn forse investeringen in de Duitse (digitale) infrastructuur en de energietransitie noodzakelijk. Hier liggen aanzienlijke kansen voor Nederlandse bedrijven, ook voor onze mkb-ondernemers die nog niet actief zijn over de grens. Daarnaast is het belangrijk dat Nederland en Duitsland de komende jaren blijven werken aan een sterke Europese Unie, met onze een gezamenlijke inzet op het versterken van de Europese strategische autonomie en industriebeleid’.

Belangrijkste handelspartner

Duitsland is en blijft de belangrijkste handelspartner van Nederland. In 2019 kwam de handel tussen onze landen uit op het immense bedrag van maar liefst 193 miljard euro. Dit jaar stevenen we zelfs af op een record aan handelsvolume. In de zes maanden van 2021 is het hoogste handelsvolume ooit behaald: meer dan 97 miljard euro.

SourceVNO-NCW
GERELATEERD

Artikel gaat over

VNO-NCW
VNO-NCWhttp://www.vno-ncw.nl
VNO-NCW behartigt de gemeenschappelijke belangen van het Nederlands bedrijfsleven zowel op nationaal als internationaal niveau.

Meer berichten