Ondanks coronatijd toch 18 studenten bij Prinzen in Aalten

Voor studenten kan het in deze coronatijd behoorlijk lastig zijn om een stage- of afstudeerplek te vinden. Veel bedrijven zijn een stuk voorzichtiger in het toelaten van stagiair(e)s of nemen zelfs even helemaal geen mensen aan. Prinzen in Aalten, onderdeel van de Vencomatic Group doet het helemaal anders.

Stef Arentsen, verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de stagecoördinatie binnen het bedrijf, licht toe: “Studenten zijn voor ons enorm belangrijk. Daarom doen we er alles aan om stages en afstudeerders een plek te blijven bieden.”

18 studenten lopen er momenteel stage bij het machineconstructiebedrijf in Aalten. Uiteraard verloopt alles volgens de coronaregels: er wordt voldoende afstand gehouden, de handen worden regelmatig gedesinfecteerd en mensen met klachten blijven thuis. “Daar zijn we behoorlijk streng op. We moeten het afkloppen, maar tot nu toe hebben we de besmettingen nog buiten gehouden,” vertelt Stef Arentsen. Hij is sinds 12 jaar werkzaam bij Prinzen en heeft er hard aan gewerkt om het bedrijf zichtbaar te maken onder jong talent. “Wij hebben studenten hoog in het vaandel staan. Op allerlei vlakken willen wij groeien en we beseffen ons dat daar nieuw talent voor nodig is. Zowel op mbo- en hbo-niveau als op universitair niveau nemen we daarom studenten aan. Ook nu veel bedrijven daarin een stapje terugdoen, blijven wij ermee doorgaan.”

Helemaal in het begin van de coronaperiode hebben er wel wat wijzigingen plaatsgevonden bij Prinzen. De stagiairs van toen gingen bijvoorbeeld van 5 dagen per week naar 3, om zo in ploegen te kunnen werken. “Maar vanaf september, toen we allemaal dachten dat corona op zijn retour was, hebben we dat weer opgeschroefd. En sindsdien hebben we het zo gelaten,” aldus Stef. “Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat als je nu nee verkoopt, dat je het dan kunt vergeten bij jong talent. Terwijl je hen zo hard nodig hebt om als bedrijf toekomstbestendig te zijn.”

Toekomstige bedrijven investeren in jong talent

Zelf heeft Stef veel tijd en energie geïnvesteerd om Prinzen op de kaart te zetten. “Hoe krijgen we het voor elkaar dat studenten weten dat Prinzen bestaat? Dat was voor mij destijds de primaire vraag. Want als jong talent niet weet dat je bestaat en je bent nergens zichtbaar, dan wordt het op den duur moeilijk om te groeien. Daarom heb ik veel tijd gestopt in het zichtbaar maken van Prinzen en dat werpt nu zijn vruchten af. We hebben goede contacten met het Saxion, de HAN, het Graafschap College, de AT school in Terborg, verschillende universiteiten en ook met SmartHub. Het zou enorm zonde zijn om dat nu terug te schroeven, want dan raak je de talenten die je als bedrijf nodig hebt echt kwijt.”

Ook afstudeerders zijn welkom

Ook – of misschien wel júist – voor afstudeerders staat bij Prinzen de deur open. Want afstudeerders moeten gewoon kunnen afstuderen, vindt Stef. “Mijn dochter is momenteel afstudeerder dus ik weet een klein beetje hoe dat gaat. Het wordt echt een heel moeilijk verhaal als afstudeerders geen plek kunnen vinden. Dat wil ik jong talent besparen en daarom blijven we hen bij Prinzen ook in deze tijd aannemen.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten