Notenboom, de opleider voor studenten met ambities

EINDHOVEN – Opleidingsinstituut Notenboom is dé school voor jongeren die de lat nét even iets hoger leggen – en daarom niet altijd uit de voeten kunnen in het reguliere onderwijs. Notenboom is een particuliere instelling voor versneld, ondernemend en persoonlijk onderwijs. De school beschikt over vier locaties: in Eindhoven, Hilversum,  Maastricht en Rotterdam en biedt opleidingstrajecten aan voor zowel beroepsonderwijs als voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Opgericht in 1958 als Instituut Notenboom, met avondopleiding accountancy, heeft de instantie de afgelopen 65 jaar de scope flink uitgebreid. In het voortgezet onderwijs volgen leerlingen examenvakken. Wat betreft beroepsonderwijs, hotel & eventmanagement opleidingen en bedrijfskundige opleidingen, kunnen studenten trajecten volgen voor hbo bachelor, kort hbo maar ook mbo 4. De docenten bij Notenboom zijn zonder uitzondering gekwalificeerd en praktijkervaren – en kennen het spreekwoordelijke klappen van de zweep. En eenmaal met een Notenboom-diploma op zak gaat de begeleiding verder, door coachingsessies die naderhand ook nog steeds ingezet kunnen worden.

Topsport en ondernemen

Barbara Suijkerbuijk staat sinds 2019 als directeur-eigenaar aan het roer van de onderwijsinstelling. “Notenboom is bij uitstek dé school voor leerlingen en studenten met ambitie”, benadrukt ze. De instantie biedt maatwerk, en persoonlijke begeleiding – voor bijvoorbeeld jongeren die zich voorbereiden op het runnen van een onderneming, bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf; of die presteren in de topsport; en dit willen combineren met het volgen van een opleiding

Optimaal ontwikkelen

De focus op ondernemerschap help leerlingen en studenten zich optimaal te ontwikkelen met het versterken en verder uitbouwen van competenties. Hoe ga je om met klanten, innovatief en oplossingsgericht denken en vooral: hoe ontdek je bij jezelf waar de grootste ondernemerskansen liggen. “Het komt geregeld voor dat leerlingen of studenten nog zoekende zijn in hun ambities als ze bij ons binnenkomen”, zegt Suijkerbuijk. Zij noemt het voorbeeld van een studente die absolúút niet het beroep van haar moeder wilde volgen -die accountant is- maar gaandeweg gaat ze toch de accountancy in. “Ook dat hoort bij het ontwikkelingsproces”, merkt de directeur op.

Maatwerk

Notenboom biedt in elk opzicht maatwerk, benadrukt Suijkerbuijk, met een intensieve begeleiding vanaf de eerste dag tot aan het moment van afstuderen. Ook is het mogelijk om deelcertificaten te halen, bijvoorbeeld als aanvulling op een beroepsopleiding elders. Met een diploma of certificaat van Notenboom heb je als student méér in handen dan alleen maar een papiertje, Het is ook een bewijs van persoonlijk ontwikkel- en leiderschap. Beter kun je je carrière niet beginnen!

www.notenboom.nl

door: Han Verbeem

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten