North Sea Port heeft stevige ambities voor de verdere ontwikkeling als Europese haven

Het havenbedrijf North Sea Port legt zijn strategisch plan ‘Connect 2025’ voor aan de aandeelhouders. Met acht strategische programma’s bouwt het grensoverschrijdende havenbedrijf verder aan zijn positie als Europese haven.

Het Nederlands-Vlaamse havenbedrijf North Sea Port heeft van zijn acht publieke aandeelhouders een duidelijke opdracht meegekregen: een strategisch plan opmaken met als horizon 2025 op basis van de aandeelhoudersstrategie. Evenwichtig waarde creëren binnen het kader van economische ontwikkeling en werkgelegenheid, duurzaamheid en klimaat en een financieel gezonde basis staan hierbij centraal.

Het havenbedrijf legt nu aan de aandeelhouders een plan voor dat deze opdracht invult. De strategie richt zich op de ontwikkeling van bedrijventerreinen en infrastructuur, de nautische dienstverlening en de rol van regisseur in het havengebied. De relatie met bedrijven, overheden en omgeving staat daarin centraal. En er wordt gefocust op de sectoren van chemie, staal, bouwmaterialen, energie, auto- en trucksector, voeding en (vee)voeder, en logistiek met toegevoegde waarde. Met acht strategische programma’s wil het havenbedrijf het plan realiseren.

Tot medio oktober zullen de aandeelhouders zich over het strategisch plan buigen. Het havenbedrijf vraagt een duidelijk mandaat van de provincie Zeeland, de gemeenten Vlissingen, Borsele en Terneuzen als Nederlandse aandeelhouders en de stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, de gemeenten Evergem en Zelzate als Vlaamse aandeelhouders. In de komende maanden gaat het havenbedrijf hiervoor met de aandeelhouders in gesprek waarna het plan definitief vastgesteld zal worden.

Lees het complete bericht op de wesbite van North Sea Port.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten