Nieuwe mbo-opleiding broadcast en streaming technicus

Vanaf aankomend schooljaar start de nieuwe opleiding broadcast en streaming technicus bij Curio in Bergen op Zoom. De opleiding is een onderdeel en uitbreiding van de bestaande opleiding podium- en evenemententechniek licht/geluid.

De reden voor de uitbreiding is de toenemende vraag vanuit de markt voor een broadcast en streaming technicus.
Streaming is sinds vorig jaar flink in opkomst. Vanwege het coronavirus was het lang niet mogelijk om fysiek bij evenementen aanwezig te zijn. Om de evenementen toch door te laten gaan, konden geïnteresseerden meekijken via het internet via een livestream. Voor het streamen van evenementen zijn er mensen nodig die weten hoe je dat technisch mogelijk maakt. En ervoor zorgen dat beeld, licht en geluid perfect zijn. De opleiding broadcast en streaming technicus leid je hiervoor op.

Verandering in de branche

Curio heeft al een aantal jaar de creatieve mbo-opleidingen podium- en evenementen techniek en AV-specialist in haar opleidingsaanbod. Toch miste er iets. Koen Janssen, teamvoorzitter podium- en evenemententechnicus geluid/licht, zegt over het ontstaan van de opleiding: “Tussen de opleidingen podium- en evenementen techniek en AV-specialist zat al een tijdje een gat. En toen kwam corona. We zagen dat dit zorgde voor een verandering in de branche. Mensen uit de evenementenwereld werden gevraagd voor streamingsklussen. Er is vanuit de markt steeds meer vraag naar broadcast en streaming technicus. Daarom hebben we de opleiding podium- en evenementen techniek uitgebreid.”

Brede oriëntatie

Als broadcast en streaming technicus leer je een televisie- of online uitzending technisch voor te bereiden. Tijdens het eerste leerjaar volgen studenten de opleiding podium- en evenementen techniek en leren ze alles over licht -, geluid – en beeldtechniek. Na het eerste jaar kunnen ze zich verder specialiseren in een richting. Waaronder broadcast en streaming technicus.

Meer informatie over de opleiding vind je op de website van Curio.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten