Nieuw kantoor? Zo kies je de juiste vloer uit

Je hebt net een nieuw kantoor en nu wil je natuurlijk een vloer die lang mee gaat, en er mooi uitziet. Maar welke vloer kies je dan? Geen paniek, met dit artikel helpen wij je graag bij deze uitdagende keuze. Laten we eens kijken naar de verschillende opties en wat ze te bieden hebben.

Klassiek en comfortabel: kantoor tapijt

Een kantoor tapijt is dé klassieke keuze voor kantoorruimtes en geeft een warme uitstraling aan de ruimte. Daarnaast biedt het tapijt veel voordelen, zoals geluiddemping en comfort voor de voeten. Niets fijner dan op je sokken door het kantoor te lopen, toch? En wist je dat er tegenwoordig ook tapijttegels zijn? Hierdoor kun je gemakkelijk variëren met kleuren en patronen, en het maakt het vervangen van een versleten stuk een stuk eenvoudiger.

Strak en stijlvol: gietvloeren

Als je een moderne en strakke uitstraling wilt, dan is een gietvloer wellicht iets voor jou. Deze vloeren zijn naadloos, slijtvast en makkelijk te onderhouden. Bovendien heb je de keuze uit verschillende soorten gietvloeren, zoals epoxy en polyurethaan. Let wel op dat gietvloeren vaak wat kouder aanvoelen, dus een goede ondervloer of vloerverwarming kan geen kwaad.

Duurzaam en veelzijdig: linoleum

Als duurzaamheid hoog op je prioriteitenlijstje staat, is linoleum een uitstekende keuze. Dit natuurlijke materiaal is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en heeft een lange levensduur. Bovendien is linoleum verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen, dus je kunt het perfect afstemmen op je interieur. En zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van een milieuvriendelijke vloer?

Budgetvriendelijk en praktisch: vinyl vloeren

Vinyl vloeren zijn een betaalbare optie voor kantoorinrichting. Ze zijn waterbestendig, slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is vinyl verkrijgbaar in talloze designs, waaronder hout- en steenlook, waardoor het bij vrijwel iedere stijl past. Daarnaast is vinyl wandbekleding ook een leuke optie voor het afwerken van je kantoorruimte.

Tijdloos en sfeervol: Houten vloeren

Een houten vloer is een tijdloze keuze en zorgt voor een warme sfeer in je kantoor. Daarnaast is hout een natuurlijk en duurzaam materiaal, wat het een verantwoorde keuze maakt. Kies je voor een massieve houten vloer, dan kun je deze in de loop der jaren meerdere keren schuren en opnieuw behandelen, waardoor hij er weer als nieuw uitziet. Laminaat en PVC zijn ook populaire keuzes, vanwege de lagere kosten en het onderhoudsgemak. Let wel op dat een houten vloer gevoeliger is voor krassen en deuken, dus zorg voor goede bescherming onder je kantoormeubilair.

Nu ben je helemaal klaar om de juiste vloer voor jouw nieuwe kantoor te kiezen. Veel succes met het inrichten van je droomwerkplek en onthoud: een mooie vloer is de letterlijke basis voor een top kantoor!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten