Move to Match: maakt werk van ontwikkeling

Duurzaam opleiden. Samen met het werkveld en met aandacht voor de laatste ontwikkelingen bieden wij jouw medewerkers een goed toekomstperspectief.  Omdat elk mens zijn eigen talent en leervragen heeft, ontwikkelen wij passend aanbod  voor volwassenen. Wij bieden diverse trajecten aan op mbo-niveau. 

Leven Lang Ontwikkelen

De veranderende arbeidsmarkt benadrukt het belang van omscholen, bijscholen en herscholen. Maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie, circulaire economie en digitalisering veranderen de manier waarop we leven en werken. Door deze constante veranderingen, is het wenselijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en daardoor beter en langdurig inzetbaar zijn. Move to Match gelooft in de kracht van een leven lang ontwikkelen. Wij zorgen dat de opleiding aansluit op de behoeften, capaciteiten en interesses van de deelnemer.

Samen sterk

Rijn IJssel en ROC Nijmegen geloven in de kracht van een leven lang ontwikkelen (LLO) en bedienen samen via het merk Move to Match de arbeidsmarkt in de regio Arnhem en Nijmegen. Wij bundelen onze kracht door kennis en ervaring bijeen te brengen om als opleidingspartner, met het oog op tekorten en transities in de arbeidsmarkt, een bijdrage te leveren in LLO-trajecten. Wil je dat jouw medewerkers zich blijven ontwikkelen? Nieuwe dingen leren, in beweging blijven? Dat ze nóg beter worden in wat ze doen? Rijn IJssel en ROC Nijmegen helpen daar graag bij. Ben je opzoek naar een opleiding of training omdat je wilt om- of bijscholen? Ook jij kunt terecht bij Move to Match.

Eén platform voor vraag en aanbod van scholingsvragen voor volwassenen

“Met Move to Match bieden Rijn IJssel en ROC Nijmegen één plek waar scholingsvragen vanuit de arbeidsmarkt en scholing voor volwassenen samenkomen. Iedereen kan bij ons terecht; werkgevers, gemeenten, UWV, werknemers die zich willen bijscholen of omscholen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Marina van der Steenstraten. Marina is als programmadirecteur Move to Match verantwoordelijk voor de inrichting en de uitvoering van de samenwerking. Alhoewel Move to Match pas in mei 2022 is gestart, stromen de opleidingsvragen binnen. “Met ons team van adviseurs LLO, front- en backofficers zetten we mooie stappen. We leveren inmiddels tientallen opleidingstrajecten, variërend van bouw, techniek, zorg en dienstverlening, tot horeca en sport.

Bovendien is er opleidingsaanbod gericht op het sociaal domein, dus voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zijn we in gesprek met verschillende werkgevers over scholingsvragen voor de individuele medewerker of voor een groep medewerkers. Samen met de werkgever stemmen we een scholingstraject af dat naadloos aansluit op de behoeften van diens werknemer(s) zodat het bedrijf en de medewerker samen kunnen groeien. Maatwerk is in diverse vormen mogelijk en leidt tot certificering van een (deel van) een diploma of kort programma. Onze adviseurs LLO kennen de regio, het werkveld en het onderwijs. Hierdoor zijn ze een goede sparringpartner voor de werkgevers.

De kracht van Move to Match

Opleidingen die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk? Wij weten wat je daarvoor nodig hebt. Move to Match is dé brug tussen het werkveld en duurzaam opleiden. Flexibiliteit en maatwerk staan hierin centraal. Door de samenwerking kunnen we de krachten bundelen, dat geeft ons slagkracht, ruime expertise en de mogelijkheid om een groot aantal maatwerkopleidingen aan te bieden. Zo kunnen we de werkgevers in de regio Arnhem en Nijmegen optimaal bedienen.” Marina voegt toe: “Werkgevers worden nauw betrokken bij het vormgeven van onderwijsaanbod. Onze adviseurs LLO gaan daarvoor in gesprek met werkgevers, zodat we opleidingen en trainingen verzorgen die niet alleen goed aansluiten bij de LLO-vraag en de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt maar ook bijdragen als vliegwiel voor innovatie van ons reguliere onderwijs.

Move to Match maakt werk van jouw ontwikkeling

De beide roc’s (Rijn IJssel en ROC Nijmegen) die hun krachten hebben gebundeld in Move to Match staan met één been stevig in het werkveld. Door onze goede contacten bij bedrijven en organisaties weten we wat er speelt, welke kant de markt opgaat en waar de scholingsbehoeften liggen. Met ons andere been staan we midden in het onderwijs. Onze roc’s zijn er om werknemers en werkzoekenden te helpen met opleiden. Flexibiliteit en maatwerk staan voorop. Wij bieden diverse trajecten aan op mbo-niveau. Ontdekken, aanpassen en meegroeien: Move to Match zorgt ervoor dat je blijft matchen op de arbeidsmarkt.

Meer weten over Move to Match?

Move to Match is dé plek voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden, UWV en gemeenten om een geschikt (mbo)scholingstraject te vinden. Wil jij meer weten hoe Move to Match jouw bedrijf of organisatie kan helpen bij de ontwikkeling van jouw medewerkers?

Ga naar movetomatch.nl voor meer informatie

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten