Moet je je iPhone en iPad verzekeren of niet?

Wat bezitten anno nu veel meer elektronica dan ooit. Kijk maar eens rond in je woning wat je allemaal hebt staan, liggen en hangen. Ook in je broekzak wellicht een mooie, dure iPhone. Wellicht ligt op tafel ook nog een iPad voor meer kijkgemak. Ook dat is een duur apparaat. Zowel je smartphone als je tablet is kwetsbaar en kan vrij gemakkelijk beschadigd raken, en dieven hebben er ook interesse in. Heeft het zin om een verzekering af te sluiten voor je iPhone en iPad, of toch niet?

iPhone verzekeren of niet?

Je iPhone is je beste vriend. Je hebt hem altijd bij je, want als je hem vergeten bent, heb je daar stress van. We zijn allemaal immers behoorlijk vergroeid met onze smartphone en gebruiken hem de hele dag door. Dat betekent dat er gelegenheid na gelegenheid is voor de iPhone om schade op te lopen of om gestolen te worden, want het zijn ook bij het dievengilde populaire apparaten. Een iPhone reparatie is vaak goed mogelijk, maar kan afhankelijk van de schade ook veel geld kosten. Vervanging van een iPhone is nog veel duurder. Dat maakt het verzekeren van je telefoon zeker het overwegen waard, hoewel dat met het een ouder toestel misschien wat minder het geval is omdat de dagwaarde niet zo hoog meer is en de maximale vergoeding dus ook niet. Dan weegt het misschien niet op tegen de kosten van de verzekering.

iPad verzekeren of niet?

Bij een iPad kunnen de zaken wat anders liggen. Die gebruik je doorgaans veel meer thuis en minder buiten de deur vanwege zijn formaat. Gebruik jij je iPad eigenlijk vooral thuis? Dan kan het minder zinnig zijn om hem apart te verzekeren. Je hebt namelijk als het goed is immers ook een inboedelverzekering. Hoewel je bij sommige verzekeraars extra moet bijverzekeren voor elektronica, is je iPad in de meeste gevallen thuis verzekerd tegen diefstal of schade door brand, storm, lekkage of overstroming. Maar wat als je hem laat vallen of er thee overheen morst en hij daardoor schade oploopt? Met een allrisk-inboedelverzekering is je iPad ook daarvoor verzekerd. Ze hoef je je iPad reparatie of vervanging ervan niet of deels niet zelf te betalen. Zonder die allrisk verzekering of wanneer je je iPad ook mee de deur uit neemt, is het wel het overwegen waard om hem apart te verzekeren voor diefstal en schade. Als de kosten daarvan tenminste nog opwegen tegen de waarde van het apparaat.

verzekering iPhone

De overweging die je dus moet maken is ten eerste hoe groot de risico’s op schade en diefstal zijn, en of dat hoofdzakelijk thuis of buiten de deur is. Daarnaast is het van belang wat je iPhone of iPad nog waard is en wat de kosten van de verzekering zijn. Kijk zeker ook naar de dekking van je inboedelverzekering. Op basis van deze zaken kun je bepalen of het voor jou de moeite waard is om je smartphone of tablet apart te verzekeren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten