Mobiliteitsplatform maakt reizen makkelijk en inzichtelijk voor werkgevers en werknemers

Vallei Auto Groep zag drie jaar geleden een kans voor werkgevers in Nederland: de automobiliteit verrijken met flexibele vervoersoplossingen. Daarop werd zogaikopweg.nl gestart, een mobiliteitsplatform dat persoonlijke vervoersoplossingen zoals deelauto’s en leasefietsen mogelijk maakt.

Vragen van werkgevers op het gebied van mobiliteit zijn niet meer dezelfde als die van pakweg tien of vijf jaar geleden. Het vele thuiswerken van medewerkers zorgt ervoor dat het leasewagenpark van bedrijven vaker stilstaat. De auto’s waarover bedrijven nog wel beschikken, kunnen efficiënter worden ingezet door ze deelbaar te maken. Het platform zogaikopweg.nl helpt daarbij.

Mobiliteitskaart

Eén van de oplossingen die het platform biedt in het ondersteunen van werkgevers en werknemers, is het gemak van een mobiliteitskaart. Die kaart maakt het aantal zakelijke kilometers van medewerkers inzichtelijk en geeft toegang tot alle vormen van vervoer. Een werkgever geeft zelf precies aan van welke mogelijkheden een werknemer gebruik moet kunnen maken.

Grootste vervuiler

“Werkgevers zoeken flexibiliteit als het gaat om duurzaamheid”, legt Kenley Langewouters uit. Hij is manager innovatie en nieuwe mobiliteit bij Vallei Auto Groep. “Mkb’ers en zzp’ers krijgen steeds meer te maken met wetgeving als het gaat om de reductie van CO2-uitstoot. Het wagenpark van bedrijven is één van hun grootste vervuilers als het gaat om uitstoot. Werkgevers vroegen ons hoe ze dit anders konden organiseren. Zo leveren we verschillende auto’s die elektrisch rijden. Naast de auto’s leveren we ook de laadpalen en de pas die een werknemer onderweg nodig heeft.”

Fiets leasen

Behalve flexibiliteit op het gebied van duurzaamheid, zoeken werkgevers diezelfde flexibiliteit als het gaat om goed werkgeverschap. Het fietsleaseplan is daar een mooi voorbeeld van. Vallei Auto Groep zat middenin het uitwerken van de plannen rond het platform toen de overheid het leasen van fietsen begin 2020 makkelijker maakte voor medewerkers. Met een fiets van de zaak hoeft een medewerker niet zelf een fiets te kopen. In tegenstelling tot het traditionele fietsplan, gaat de regeling niet ten koste van het WKR-budget van werkgevers. De kosten gaan van het brutoloon af. De werkgever draagt daardoor minder sociale lasten af. Wil een medewerker de fiets na 36 maanden lease graag overnemen, dan kan dat tegen 15 procent van de nieuwwaarde. Het opstellen van een eigen fietsleaseplan, kan via zogaikopweg.nl.

Deelauto’s voor overdag

Met zogaikopweg.nl biedt Vallei Auto Groep één aanspreekpunt voor alle mobiliteitsvraagstukken van een werkgever. “Die krijgt niet langer zes verschillende partijen aan de telefoon als het gaat om vervoer en krijgt ook niet te maken met zes verschillende facturatiestromen. Het klinkt misschien gek, maar een bedrijf dat bij Vallei Auto Groep aanklopt met de vraag hoe ze meer mensen op de fiets kunnen krijgen, eindigt soms met enkele deelauto’s. Dat komt omdat werknemers wel op de fiets naar hun werk willen, maar niet zonder een auto kunnen voor afspraken elders in het land. Daarom adviseren wij klanten deelauto’s neer te zetten als ze graag zien dat mensen gaan fietsen.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Vallei Auto Groep
Vallei Auto Groephttp://www.valleiautogroep.nl
VALLEI AUTO GROEP LAAT JE THUISKOMEN Wij staan voor je klaar, ongeacht het doel of de bestemming van je reis. Met onze mobiliteitsoplossingen zorgen we ervoor dat er altijd een antwoord op jouw mobiliteitsvraagstuk ligt.

Meer berichten