MK Gilze gespecialiseerd in het reviseren van verpakkingsmachines

Na de oprichting van MK Gilze in 1991 door Frank & Henriëtte Kennes heeft het bedrijf zich de afgelopen 10 jaar verder gespecialiseerd in het reviseren van verpakkingsmachines onder leiding van zoon Bart Kennes. Machines Kennes Gilze werkt voor diverse opdrachtgevers in zowel binnen- als buitenland. Het bedrijf biedt een goed alternatief voor bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe verpakkingsmachine. MK Gilze is sterk in het reviseren van grotere machines. Om ook de markt voor de kleinere verpakkingsmachines te kunnen bedienen, heeft het bedrijf een eigen verpakkingsmachine ontwikkeld, de TH1050.

Stevige groei

MK Gilze heeft een flinke groei doorgemaakt. In een paar jaar tijd is het aantal medewerkers met meer dan de helft gegroeid. Dat komt mede doordat het bedrijf steeds internationaler is gaan werken. Inmiddels is Machines Kennes actief in onder meer België. Noorwegen, Engeland, Griekenland, Mexico, Australië en Indonesië. Daarnaast is het bedrijf druk bezig geweest om de productiefaciliteiten, de opslag en het magazijn in Gilze uit te breiden met een nieuwe hal van ongeveer 3.000 m2.

Service als sterkste punt

Het bedrijf, dat is gevestigd op bedrijventerrein Midden-Brabant Poort langs de A58, is van oudsher gespecialiseerd in het reviseren en aanpassen van dieptrek verpakkingsmachines. Deze machines worden helemaal uit elkaar gehaald. Ook worden de onderdelen vervangen als dat nodig is. Daarnaast kan MK Gilze de machines ook custom made aanpassen naar de wensen van de klant.

Het bedrijf in Gilze heeft alle kennis en kunde in huis om dit te organiseren en de machines ook weer op locatie bij de klanten te installeren. Het sterkste punt van MK Gilze is de service. De monteurs van MK Gilze vinden het een uitdaging om problemen aan machines te lokaliseren en snel op te lossen.

Langer houdbaar

De dieptrek verpakkingsmachines worden veelal gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in andere sectoren. Consumenten willen steeds vaker dat hun voedsel vacuum is verpakt als zij het kopen, zodat het ook langer houdbaar blijft. Maar ook voor de farmaceutische industrie is verpakken belangrijk. In dat kader is MK Gilze er best trots op dat het bedrijf zes dieptrekmachines heeft geleverd om Corona-testers op een verantwoorde manier in te pakken.

Eigen lijn

Daarnaast is MK Gilze bezig om een eigen lijn met dieptrek verpakkingsmachines op te zetten. Hiermee wil het bedrijf ook voor kleinere ondernemers een betaalbare praktische oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan een slager die via zijn website regelmatig BBQ-pakketten verkoopt en zijn spullen vacuüm verpakt bij zijn klanten wil laten bezorgen. Doordat MK Gilze deze machine zelf heeft ontwikkeld, kan het bedrijf in de toekomst ook zelf het onderhoud ervan verzorgen. Een groot voordeel voor de klant.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten