Midpoint Brabant en JCI Hart van Brabant strategische partners

Midpoint Brabant en JCI Hart van Brabant zijn een strategische samenwerking aangegaan met het oog op het verder ontwikkelen van economisch-maatschappelijke kernthema’s en netwerken voor Midden-Brabant.

Foto v.l.n.r.: Bas Kapitein (algemeen directeur Midpoint Brabant) en Mark Taris (bestuurslid JCI Hart van Brabant)

Centraal hierbij staan de BOV-Trofee voor het bedrijf met de Beste Ondernemers Visie van het jaar en de 013 Business Tour waarbij studenten, young professionals en het regionale bedrijfsleven met elkaar in contact komen. Beide organisaties hebben Midden-Brabant als werkgebied, met de gemeenten Heusden, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Algemeen directeur Bas Kapitein van Midpoint Brabant, die voorheen elf jaar lid was van JCI Hart van Brabant, is verheugd met de bekrachtiging van de samenwerking. “We hebben allebei grote netwerken en onze thema’s versterken elkaar. Midden-Brabant zit in een goede flow. We zijn echte aanpakkers. Mensen weten elkaar ook goed te vinden. De grote beweging die we maken is om vanuit onze grote maatschappelijke opgaven economische programma’s te ontwikkelen die helpen om de samenleving te verbeteren.”

Als voorzitter van JCI Hart van Brabant beaamt Boris van der Horst de synergie tussen beide organisaties: “Midpoint Brabant past qua mentaliteit prima bij het motto van JCI Hart van Brabant: Learning by doing. JCI Hart van Brabant is onderdeel van het wereldwijde netwerk Junior Chamber International met meer dan 170.000 leden in 115 landen. We zijn een lerende organisatie die gelooft in de ontwikkeling en persoonlijke groei van mensen door te doen. Onze dertig leden in Midden-Brabant komen uit allerlei disciplines en dragen graag vrijwillig bij aan de ambities van de regio. De BOV-Trofee en de 013 Business Tour gaan we dan ook nadrukkelijk koppelen aan de regionale kernthema’s digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling.”

BOV-Trofee en 013 Business Tour

Het thema van de BOV-Trofee 2021 is ‘Van betekenis’. Dit refereert aan de actuele ontwikkeling van de betekeniseconomie en de periode waarin we ons bevinden. De zes genomineerden zijn NDW Rollers, Mexx International, Leseman Car Care, Aannemersbedrijf Van Wijlen, Bonheur Horeca Groep en Snijders Labs/Snijders Care. Een jury selecteert hieruit drie finalisten die zich presenteren op donderdag 4 november op de Awardavond in het Willem II-stadion. De winnaar gaat met de BOV-Trofee 2021 naar huis.

De derde editie van de 013 Business Tour vindt plaats op donderdag 18 november. Hierbij gaan 300 studenten en young professionals met bussen naar 20 toonaangevende organisaties om zich te oriënteren en te ervaren of er een match is. Dit jaarlijkse evenement is mede opgezet om studenten na hun opleiding te behouden voor de regio.

Bij de Junior BOV-Trofee en de 013 Business Tour wordt Midpoint Brabant presenting partner. JCI Hart van Brabant en Midpoint Brabant gaan de 013 Business Tour breder neerzetten in de regio Midden-Brabant. Daarnaast gaan beide organisaties klankbordsessies organiseren om elkaars expertise te benutten voor de ontwikkeling van Midden-Brabant. En tot slot onderzoeken ze de mogelijkheid van het opzetten van een nieuwe netwerkclub van de voormalig BOV-winnaars.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten