MeteoViva en SAUTER worden strategische partners

MeteoViva gaat een strategisch partnerschap aan met de in Freiburg gevestigde fabrikant van gebouwautomatisering Sauter-Cumulus. Het gemeenschappelijke doel is om de klimaatvriendelijke aansturing van gebouwen verder te bevorderen.

MeteoViva biedt SAUTER geoptimaliseerde besturingsgegevens die worden gebruikt door de centrale oplossing voor gebouwbeheer van Sauter-Cumulus. Hierdoor worden de panden waarin de systemen van SAUTER worden gebruikt, nog vraaggerichter en dus energie-efficiënter geëxploiteerd. Het resultaat is een reductie tot 40 procent van het energieverbruik van de systeemtechniek en een stabiel en gezond binnenklimaat.

Na de aankondiging van zijn samenwerking met Siemens Smart Infrastructure, is Sauter- Cumulus de tweede toonaangevende fabrikant van gebouwautomatisering die de slimme oplossing van MeteoViva gaat gebruiken. Sauter-Cumulus streeft ernaar de controlegegevens van MeteoViva Climate rechtstreeks te integreren via het webgebaseerde
Sauter Vision Center. Dit biedt klanten een geïntegreerde gebruikersinterface om de systeemwerking van hun gebouwen holistisch te bedienen, analyseren en optimaliseren. In combinatie met MeteoViva Climate besturen en bewaken gebouwen die zijn uitgerust metSauter Vision Center zichzelf.

MeteoViva werkt al jaren goed samen met SAUTER in verschillende gebouwbeheer projecten. “De strategische samenwerking met Sauter-Cumulus GmbH is een consequente verdere ontwikkeling van deze goede relatie en samenwerking”, legt Dr. Stefan Hardt, woordvoerder van het MeteoViva managementteam, uit. “Door deze samenwerking
bereiken we een nog grotere doelgroep en kunnen we de implementatie van onze systemen, voor onze gezamenlijke klanten, efficiënter uitvoeren.”

De integratie is gepland voor het einde van het jaar, zodat klanten van Sauter-Cumulus vanaf begin 2022 gebruik kunnen maken van het geïntegreerde aanbod. Door de digitale service te koppelen aan het platform van SAUTER, zullen ook SAUTER-klanten automatisch profiteren van toekomstige technologie-updates van MeteoViva.

“We zijn verheugd, met onze nieuwe partner MeteoViva, onze klanten voorspellende gebouwbeheer aan te kunnen bieden, een nieuwe functie binnen de slimme gebouwbeheertechnologie”, legt Werner Ottilinger, algemeen directeur van Sauter-
Cumulus GmbH, uit. “Samen maken we onze klanten klaar voor de klimaatvriendelijke toekomst in zowel nieuwe als bestaande gebouwen.”

SourceMeteoviva
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten