MeteoViva breidt zijn managementteam uit

Industrie-expert Uwe Großmann wordt met onmiddellijke ingang verantwoordelijk voor de systeempartneractiviteiten

Met een uitbreiding van het managementteam en een kapitaalverhoging van meerdere miljoenen, is MeteoViva GmbH van plan om haar huidige partneractiviteiten te verstevigen en versneld uit te breiden. Met onmiddellijke ingang wordt het huidige lid van de adviesraad; Uwe Großmann, onderdeel van het managementteam van het bedrijf, hij wordt verantwoordelijk voor de systeempartneractiviteiten.

Uwe Großmann, sinds oktober 2020 lid van MeteoViva’s adviesraad, is in de buildingmanagementwereld een alom erkende expert. Als Head of Sales and Operations Region Germany van Siemens Smart Infrastructure leidde hij jarenlang het portfoliobeheer voor de Solution & Service-activiteiten van Siemens Building Technologies. Hij heeft in totaal meer dan 30 jaar managementervaring in buidlingmanagement, de energiemarkt en de servicepartnerbranche.

“Uwe is thuis daar waar wij heen willen”, zegt dr. Stefan Hardt, woordvoerder van het managementteam. “Met eerste succesvolle samenwerkingen met Siemens en Sauter zijn we begonnen onze besturingsgegevens als digitale service te integreren in de platforms van toonaangevende providers.” Met de systeempartner business wil MeteoViva de marktpenetratie en internationalisering aanzienlijk versnellen.

“In de utilitaire vastgoedsector levert MeteoViva al jaren duurzame en bewezen oplossingen voor een kosteneffectieve implementatie van ESG-strategieën van vastgoedbeleggers wereldwijd. Deze ontwikkeling krijgt nu een aanzienlijk momentum in de nasleep van de discussie over ESG en taxonomie”, zegt Uwe Großmann. Hij is ervan overtuigd dat voorspellende gebouwbesturing een van de sleuteltechnologieën is die een holistisch beheer van de energie-infrastructuur en energieverbruik in gebouwen met slimme data mogelijk maakt. Het gebruik van de innovatieve MeteoViva Climate-technologie zal een belangrijke bijdrage leveren om de duurzame klimaatdoelstellingen te realiseren.

De benoeming van Uwe Großmann is niet de enige personeelswisseling in het  managementteam van het bedrijf. Tegelijkertijd gaat de huidige IT-manager Felix Haferkorn deel uitmaken van het uitgebreide managementteam wel als CIO naast het hoofd Engineering Tristan Henninger. Felix Haferkorn heeft onder meer een sleutelrol gespeeld in de technische ontwikkeling van MeteoViva Climate.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten