Met dit artikel ben je voorbereid op zakelijk groei in 2022

Heb je een eigen bedrijf? Bij het runnen van een eigen bedrijf komt veel bij kijken. Je hebt een plan of idee en je wil dat droom werkelijkheid wordt? Om te beginnen heb je een startkapitaal nodig. Je kunt bij familie en andere bekenden aankloppen. Als die je niet kunnen helpen kan je ook zoeken naar particuliere investeerders.

Voor starters is vaak de bank het eerste waar ze aan denken bij een financieringsaanvraag. Hier kun je bijvoorbeeld een zakelijk krediet aanvragen. Staat je bedrijf eenmaal dan wil je natuurlijk groeien. Groeien met je bedrijf betekent veel meer dan alleen groeien in omzet. In dit artikel lichten wij uit hoe je je kan voorbereiden op zakelijke groei in het nieuwe  jaar.

De juiste mensen

Om de vraag aan te kunnen heb je mensen nodig die klanten kunnen helpen. Met de juiste groep mensen bereik je veel meer dan alleen. Als ondernemer ben jij de kartrekker van het bedrijf, maar om te groeien heb je personeel nodig. Het is een uitdaging om de juiste mensen werven voor de rollen die je nodig hebt. Een goed en sterk team om je heen bouwen is de eerste stap. Nog belangrijker is misschien wel het motiveren van je werknemers. ‘’Zorg goed voor je mensen, dan zorgen ze ook goed voor jou.’’ Je wilt natuurlijk geen medewerkers kwijtraken onderweg. Zorg ervoor dat de visie en strategie duidelijk is voor iedereen in het team. De neuzen dezelfde kant op geeft focus en helderheid voor collega’s. Sterker nog het draagt bij aan een goede onderlinge samenwerking.

Grip

Naast dat het van belang is om te investeren in goed personeel raden wij ook aan om te investeren in het hebben van grip op je onderneming. Denk hierbij aan een goede structuur en overzicht. Welke projecten lopen er? Hoe worden praktische zaken geregeld? Je hoeft niet alles alleen te regelen. Naast dat je personeel hiervoor kunt inzetten bieden softwares ook een uitkomst. Ga na wat de behoeftes zijn van het personeel en het bedrijf. Zo kunnen boekhoudsoftwares je veel tijd besparen in administratieve werkzaamheden. Heb je een groot klantenbestand? Alle persoonlijke en waardevolle klantinformatie wil je natuurlijk goed bewaren. Investeer in een goed werkend en veilig CRM systeem. Zo houd je grip op al jouw klantzaken.

Zichtbaarheid

Je bent al jaren actief als ondernemer, zelfs dan is en blijft het belangrijk om te werken aan je zichtbaarheid. Een groot en relevant netwerk opbouwen draagt bij aan de groei van je bedrijf. Door je netwerk te vergroten wordt het makkelijker om potentiële klanten te bereiken. Je kunt natuurlijk investeren in advertenties, maar het is beter als je wordt aanbevolen aan klanten. Zorg hierbij dat het duidelijk is wat je onderneming doet en waarom je doet wat je doet. Een sterk verhaal laat een goede indruk achter! Zo zullen mensen jouw verhaal delen met anderen. Naast het opbouwen van een netwerk, moet je deze ook onderhouden! Laat je gezicht zien op netwerkbijeenkomsten zodat steeds meer mensen je leren kennen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten