Met deze cursussen ga jij veilig aan het werk

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor veiligheid op het werk. Hiermee voorkomen we dat er ongevallen plaatsvinden en als er onverhoopt toch iets gebeurt, dan zijn er medewerkers in de buurt die weten wat ze moeten doen. Met deze cursussen is de veiligheid van de werkplek weer een stuk vergroot.

Voorkomen is beter dan genezen

Allereerst is het belangrijk dat je weet hoe je veilig te werk gaat. Niet binnen alle bedrijven is dat evenveel aan de orde, maar bij bijvoorbeeld bouwbedrijven is veilig werken een must. Als jij je medewerkers een VCA cursus laat volgen, laat jij zien dat je de veiligheid van je medewerkers belangrijk vindt. Ook laat je aan opdrachtgevers zien dat jij je verantwoordelijkheid neemt. Een VCA-certificaat is drie jaar geldig.

Als het VCA-certificaat behaald is, laat je zien dat je bekend bent met de basiskennis van gezond en veilig werken. Ook laat je zien dat je bekend bent met de Arbowet- en regelgeving en dat je onveilige situaties herkent. Je geeft ook aan dat je weet wat je moet doen als er een onveilige situatie zich voordoet. Zeker bij bedrijven in de chemische industrie, vrachtvervoer, steigerbouw en groenvoorziening bijvoorbeeld laat je zien dat je een professional bent, die veiligheid serieus neemt.

Veiligheid onder de werknemers

Hoeveel aandacht je ook besteed aan de veiligheid binnen je bedrijf, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dan is het wel zo veilig dat je medewerkers in dienst hebt die weten wat ze moeten doen in zo’n situatie. Met een BHV cursus weten jouw medewerkers hoe ze moeten handelen mocht er iets voordoen.

Een BHV cursus is niet alleen fijn om te weten dat er medewerkers zijn die weten wat ze moeten doen als er gebeurt op de werkvloer, het is ook verplicht. Als jij een bedrijf hebt, is het verplicht dat een aantal medewerkers een BHV cursus hebben gevolgd. Het kan zijn dat er een ongeluk plaatsvindt binnen het bedrijf, maar iemand kan ook onwel worden of tijdens de lunch in zijn eten stikken.

In zo’n situatie hoef je dan niet te wachten op een ambulance, maar heb je medewerkers in de buurt die direct kunnen handelen. In sommige situaties is dat zelfs essentieel. Naast dat je als medewerker kunt handelen in een benarde situatie, is het ook fijn te weten dat een collega klaar staat voor jou op het moment dat het nodig is.

Laat jij als werkgever je medewerkers een CVA cursus en een BHV cursus volgen? Dan laat jij zien dat je het welzijn van je medewerkers serieus neemt en dat je daar aandacht voor hebt. Dit straal je ook uit naar de klanten en andere bedrijven.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten