Met de slimme interne logistiek van Kumatech bent u altijd beter uit

BAKEL – Logistiek van A naar B: Kumatech weet het tot de finesses te perfectioneren. Het bedrijf is gespecialiseerd in de automatisering van de interne logistiek, met name voor klanten in de maakindustrie. AGV`s zijn een belangrijk onderdeel hierin.

AGV’s zijn automatisch geleide voertuigen – die op afstand zijn te bedienen. Een voorbeeld is de Pallet Jack, een machine die -geheel geautomatiseerd- pallets verplaatst, zonder dat er één man of vrouw aan te pas moet komen. Dat scheelt een hele hoop menskracht, zeker in een tijd waar het toch al zo lastig is aan personeel te komen – benadrukt bedrijfsleider John Jaspers. Afgezien daarvan, met de geautomatiseerde interne logistiek van Kumatech is de ondernemer altijd beter uit.

Richten op productie

“Dankzij slimme logistieke oplossingen kunnen de medewerkers zich volledig richten op de productie”, zegt Jaspers. Logistieke handelingen kosten immers tijd, met risico’s op schades en daarmee extra kosten. “Bovendien levert interne logistiek geen meerwaarde voor het product.”

Over tien jaar omslagpunt

De automatisering op de bedrijfsvloer neemt exponentieel toe. Nog geen tien jaar geleden hadden slechts enkele bedrijven in productiesectoren een geautomatiseerde logistiek. Nu schakelen steeds meer bedrijven om en Jaspers verwacht dat over 5 jaar meer dan de helft van het bedrijfsleven de automatisering rond heeft. “Dan is ook het omslagpunt wat betreft de inzet van AGV’s”, verwacht hij. Uiteindelijk, over 10 jaar van nu, zullen vrijwel alle productieprocessen in de maakindustrie nagenoeg geen handmatige logistieke functies meer kennen. “Op enkele uitzonderingen na, voor specifieke markten.”

Klaar voor de toekomst

Veel ondernemers staan nu voor de keuze om de slag te maken. De specialisten van Kumatech adviseren en geven graag uitleg over de verschillende mogelijkheden. “Logistieke automatisering is altijd maatwerk, maar samengesteld uit standaard bouwblokken”, benadrukt Jaspers. Overigens is Kumatech tegenwoordig op een nieuwe locatie te vinden, aan de Hooieeuwsels 6 in Bakel. In het spiksplinternieuwe gebouw worden de AGV`s en Pallet Dispensers geassembleerd en gereed gemaakt voor implementatie bij de klant. Bovendien is de helft van het pand ingericht als Experience Center om klanten goed kennis te laten maken met diverse Kumatech-producten.

Kortom: de ondernemer die kiest voor AGV’s ontdekt al snel de verborgen kosten binnen de logistieke bedrijfsvoering. En dan zijn de gemaakte investeringen snel terugverdiend!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten