Mercedes Sprinter, Duitse degelijkheid in een Nederlands jasje

Mercedes Sprinter

Als je op zoek bent naar een nieuwe bedrijfswagen om wat meer in te kunnen vervoeren, komt de Mercedes Sprinter zeker in aanmerking. Je maakt dan de keuze voor de Duitse degelijkheid die je van een merk als Mercedes mag verwachten. Wat weinig mensen weten, is dat dit DNA van Mercedes verpakt zit in een Nederlands jasje. Genoeg reden dus om je in dit model te verdiepen.

De Nederlandse jas van de Mercedes Sprinter

De Nederlandse jas van de Mercedes Sprinter is vormgegeven door Bertrand Janssen. Deze Nederlandse ontwerper geeft alle bedrijfswagens van Mercedes-Benz vorm. Het model is zeker geen nieuwe verschijning op de markt. De Sprinter is in 1995 in productie genomen en geïntroduceerd als opvolger van de succesvolle Mercedes TN bus. Het succes van de voorganger is moeiteloos doorgetrokken. De verkoopresultaten van de Sprinter zijn uitermate goed te noemen. Dat is zeker niet voor niets want de Sprinter past als een puzzelstuk in het DNA van Mercedes. Het model voorziet in alle praktische gemakken, is technisch van hoogstaande kwaliteit en heeft een zeer prettig rijgedrag. Het is dan ook niets voor niets dat de basisuitvoering van de Mercedes Sprinter de naam “Functional” heeft gekregen. Als je op zoek bent naar een functionele bedrijfswagen komt de Mercedes Sprinter zeker in aanmerking.

Aanbod in Mercedes Sprinters

Het aanbod in Mercedes Sprinter uitvoeringen is groot en veelzijdig. De bedrijfsauto is verkrijgbaar met een open laadbak of een dubbele cabine. Daarnaast heb je de keuze tussen verschillende formaten die aangegeven worden met aanduidingen zoals L2 en L3. Binnen dit laatste segment heb je zelfs de keuze uit hoogteverschillen in de modellen in vorm van de L2 H2 en L3h3. Sinds 2020 kun je naast de diesel uitvoeringen ook kiezen voor de elektrische modellen in vorm van de eSprinter.

Als je op zoek bent naar een Sprinter occasion is het goed om te weten dat de modellen van voor 2018 achterwielaangedreven zijn. De modellen die vanaf 2018 van de band af liepen, zijn voorwiel aangedreven. De meest recente modellen hebben een iets groter laadvermogen dan de oudere uitvoeringen. Bertrand Janssen heeft wat ruimte in de sprinter gevonden waardoor je ongeveer 7800 liter tot je beschikking hebt om je goederen in te vervoeren.

Een vergelijking met andere bedrijfswagens leert dat de Sprinter op dit gebied zeker niet slecht uit de bus komt maar op andere punten is dat zeker ook niet het geval. De Mercedes Sprinter biedt dusdanig genoeg redenen om in overweging te nemen dat het Nederlandse jasje eigenlijk maar een detail is.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten