Meerdere bedrijfsauto’s aanschaffen? Zo sluit je voordelig een zakelijke autoverzekering af

Is jouw personeel dag in dag uit veel onderweg? Dan is de kans groot dat je bedrijfsauto’s aanschaft. In dat geval hoeven jouw medewerkers hun eigen auto niet te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Als je meerdere bedrijfsauto’s gekocht hebt, raden wij je aan ze zo snel mogelijk te verzekeren. Zonder auto verzekeringen mag jouw personeel er de openbare weg namelijk niet mee op. Wanneer je meerdere auto’s tegelijkertijd wilt verzekeren, kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Daarom zoek je mogelijk een manier om voordelig een zakelijke autoverzekering af te sluiten. In deze tekst helpen wij jou hier een handje bij.

Ga op zoek naar acties

Bij veel verzekeraars kun je bedrijfsauto’s op dezelfde manieren verzekeren. Zo kun je vaak kiezen voor de dekkingen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Omdat autoverzekeringen in grote lijnen overeenkomen, denk je mogelijk dat je er ook overal hetzelfde voor betaalt. Toch is dit niet het geval, zeker niet wanneer je meerdere autoverzekeringen tegelijkertijd afsluit. Bij sommige verzekeraars krijg je namelijk korting op een autoverzekering. Dit kan overigens ook al het geval zijn als je er slechts één autoverzekering afsluit. Omdat je hierdoor behoorlijk veel geld kunt besparen, raden wij je aan altijd op zoek te gaan naar acties voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit.

Vergelijk zakelijke autoverzekeringen met elkaar

Helaas kun je niet altijd korting op een zakelijke autoverzekering krijgen. Dit betekent overigens niet dat je de hoofdprijs betaalt om jouw bedrijfsauto’s te verzekeren. De premies van een zakelijke verzekering voor een auto kunnen namelijk per verzekeraar verschillen. Denk niet dat dit verschil te verwaarlozen is, want dat is lang niet altijd het geval. Zeker als je gelijktijdig meerdere auto’s wilt verzekeren kan dit je een leuke besparing opleveren. Reden genoeg om zakelijke autoverzekeringen te vergelijken.

Voor het vergelijken van zakelijke autoverzekeringen kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Je bent in dat geval veel minder tijd kwijt dan wanneer je de site van verschillende verzekeraars bezoekt om uit te zoeken wat een zakelijke autoverzekering kost. Met een vergelijkingssite kost vergelijken je vaak maar een paar seconden. De site toont je snel een overzicht, waardoor je direct ziet wat de goedkoopste autoverzekering is. Doordat de prijzen meestal bij de verzekeringen staan, kun je ook meteen berekenen hoeveel je bespaart als je meerdere zakelijke autoverzekeringen tegelijk afsluit.

Staar je niet blind op de premie

Het is mooi meegenomen als je voordelig een zakelijke autoverzekering af kunt sluiten. Daarom wordt er vaak voor de goedkoopste zakelijke autoverzekering gekozen. Dit is een optie, maar wij raden je niet aan je blind te staren op de premie. Waarom niet? Doordat bedrijfsauto’s vaak minder goed verzekerd zijn als je een lage premie betaalt. Mogelijk zijn ze alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Alleen schade die je aan (spullen van) anderen aanricht wordt dan vergoed. Bij een allrisk autoverzekering is zelfs schade aan jouw auto als gevolg van een aanrijding verzekerd. Kijk daarom liever naar de dekking en laat je niet te veel leiden door de prijs.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten