Meer creativiteit en inspiratie met unieke kantoormeubelen

Bent u op zoek naar nieuwe kantoormeubelen voor uw kantoor of bedrijfsruimte of is uw kantoorinrichting toe aan een nieuwe update? Bij de aanschaf van kantoormeubelen is er genoeg keuze, er is een breed aanbod aan verschillende bureaustoelen, bureaus, room dividers, duo-bureaus en inrichting voor flexplekken.

Bij de inrichting en aankoop van kantoormeubelen is het belangrijk om te zorgen voor voldoende creativiteit en inspiratie. Dat kan door de sfeer van de kantoormeubelen. Kies bijvoorbeeld door de ruimte aan te kleden met natuurlijk materialen of voor stoere industriële elementen. Of juist voor felle accenten. Maar met name inspirerende wanddecoratie kan het verschil maken. Ga eens langs bij een plaatselijke kunstenaar, fotograaf of naar een kunstuitleen. U kunt zo steeds wisselen van kunst waardoor er altijd weer wat nieuws en inspirerends aan de wand hangt.

De voordelen van ergonomisch werken

Ergonomisch werken verschillende voordelen en is zowel gunstig voor de werknemers, als voor de werkgevers. Het grootste voordeel is dat de werkzaamheden efficiënter worden uitgevoerd en de werknemer hierdoor productiever is. Ergonomische kantoormeubelen stralen uit dat de werknemer belangrijk is en dat er wordt gekeken naar het welzijn van mensen. Zo geeft een goede ergonomische bureaustoel precies de juiste ondersteuning aan de rug en zorgt een verstelbaar bureau dat het exact kan worden afgesteld op de juiste werkhoogte. Dit zorgt ervoor dat de kans op fysieke klachten zoals rugklachten, nekpijn of hoofdpijn drastisch wordt verkleint. Dit betekent automatisch dat het ziekteverzuim gaat dalen wat ten goede komt aan de productiviteit. Maar ook andere kantoorelementen zoals roomdividers zorgen ervoor dat er werkplekken zijn waar medewerkers rustig kunnen werken. Zo wordt er een veilige en prettige werkomgeving gecreëerd waarbij er ook ruimte is voor ontspanning en plezier. Alles bij elkaar zorgt een ergonomische werkplek met de juiste kantoormeubelen voor meer werkplezier wat goed is voor een bedrijf.

Flexibele sta/zit werkplekken

Tegenwoordig bestaat een ergonomische werkomgeving vaak uit flexibele werkplekken. Het is daarom belangrijk dat alle bureaustoelen en bureaus verstelbaar zijn. Zo kan iedere werknemer het werk comfortabel uitvoeren en de plek geheel naar zijn eigen wens aanpassen. Een verstelbare stoel kan zowel hoger als lager kan worden gezet en de rug- en armleuning zijn verstelbaar. Zo biedt een goede ergonomische bureaustoel de onderrug voldoende ondersteuning en wordt de rug in het geheel ontlast. Hetzelfde geldt voor een zit-sta verstelbaar bureau waarmee werknemers afwisselend zittend en staand kunnen werken. Dit heeft als voordeel dat ook weer lichamelijke (rug) klachten kunnen worden voorkomen. Ook zorgt een juiste balans van zitten en staan gedurende de werkdag dat medewerkers actief werken, ondanks hun zittende beroep. Als laatste zorgt staand werken ervoor dat de hersenen actiever worden en daardoor de productiviteit toeneemt.

Zorg voor een inspirerende omgeving

Bij het aanschaffen van kantoormeubelen gaat het niet alleen maar om ergonomie, het draait ook om sfeer in een kantoor en of medewerkers prettig kunnen werken. Heeft u een groot pand met veel open ruimtes? Denk dan ook eens aan het plaatsen van akoestische panelen of akoestische plantenbakken. Deze dempen het geluid en rumoer van collega’s die overleggen of telefoneren waardoor er weinig tot geen overlast is van geluid. Daarnaast zorgen de akoestische plantenbakken ook voor veel sfeer en een gezonde lucht op kantoor.  Het is daardoor een win-winsituatie.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten