Meeloopdag aankomend studenten nieuwe technische opleiding: Smart Building

Met een VR-bril door je eigen ontworpen keuken lopen en met een drone een bouwproject inspecteren: ROC Rivor organiseert op 13 april een meeloopdag voor studenten die willen starten met de nieuwe technische opleiding Smart Building.

Het gebruik van ICT en nieuwe technologie is een belangrijk onderdeel van deze nieuwe bouwtechniekopleiding. Op de meeloopdag die in Tiel wordt georganiseerd, zien aankomend studenten hoe dat werkt.

Met de nieuwe BOL niveau 4 opleiding ‘Smart Building’ speelt ROC Rivor vanaf volgend schooljaar in op de vraag naar projectvoorbereiders en uitvoerders die breed zijn opgeleid én extra ICT-vaardig. ‘Smart Building’ is de slimste bouwtechniekopleiding van de regio! Met deze opleiding wordt de snelgroeiende vraag naar een nieuwe generatie projectvoorbereiders in de regio bediend. Tijdens de online open dag van afgelopen 11 maart was er veel belangstelling voor de nieuwe ROC Rivor-opleiding. Tegelijkertijd vinden studenten het best lastig om zich voor te stellen hoe Smart Building in de praktijk uitpakt. De meeloopdag gaat dat duidelijk maken.

Afwisselend programma met veel praktijk

De meeloopdag duurt van 08:45 tot 15:00 uur en start op de (nieuwe) locatie aan de Teisterbantlaan 1A in Tiel. Op deze plek wordt na de zomer met de opleiding Smart Building gestart. Het programma bestaat uit een workshop 3D ontwerpen, een rondleiding door de onderwijslocatie en een bezoek aan bouwlocatie De Batouwe, waar werkvoorbereider Bas van Dijk van De Vree en Sliepen het gebruik van drones in de bouw demonstreert. Tijdens de workshop 3D ontwerpen krijgen de deelnemers de kans om met een VR bril door hun eigen ontwerp te lopen. Het programma van de meeloopdag geeft een goede indruk van het werkveld van projectvoorbereiders. Tijdens de opleiding Smart Building worden de studenten opgeleid met de nieuwste technieken om zo mee te gaan in de ontwikkelingen.

Slimste bouwtechniekopleiding van de regio!

De opleiding Smart Building is de enige technische studie die bouwtechniek, installatietechniek, elektrotechniek en ICT combineert. Na afronding van de mbo-opleiding liggen de banen voor het oprapen voor deze studenten. Doorstromen naar het hbo kan ook: Smart Building sluit goed aan bij verschillende technische opleidingen.
Tijdens de opleiding Smart Building leert de student het efficiënt voorbereiden en uitvoeren van nieuwbouw- en verbouwprojecten. Dit doen ze met de nieuwste technologieën en software zoals 3D, VR, AR en BIM. De opleiding is samen met het regionale bedrijfsleven ontwikkeld en studenten krijgen veel praktijkopdrachten bij de slimste bouwbedrijven. In het lesaanbod is extra aandacht voor innovatie, duurzaamheid, ICT-vaardigheden en projectmatig werken.

Bekijk hoe het werk van een Smart Builder eruit ziet in deze video!

SourceROC Rivor
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten