Maximale efficiency in de vrachtwagen met Roordink

Iedereen die een bestelbus of vrachtwagen nodig heeft, kan terecht bij Roordink Bedrijfswagens. En iedereen die een Code 95-opleiding wil volgen, is welkom bij Rijschool Roordink. Alex van de Pol werkt bij Roordink Bedrijfswagens en geeft chauffeurs de eerste instructie als ze een nieuwe MAN-truck gaan rijden. Pieter Roordink verzorgt bij Rijschool Roordink rijlessen en Code 95-trainingen. Samen vertellen zij over hun aanpak om chauffeurs goed op weg te helpen.

“Veel chauffeurs zijn vrij traditioneel. Zet je ze in een auto met allerlei moderne techniek, dan willen ze daar in het begin weinig van weten. Tot ik hen uitleg wat er allemaal mogelijk is. Dan zijn ze verbaasd over wat ze gekocht hebben. Dat moment vind ik altijd mooi om te zien.” Aan het woord is Alex. Hij verzorgt de instructies bij het afleveren van een nieuwe auto of vrachtwagen. Dat doet hij met veel plezier: “De techniek ontwikkelt razendsnel. Door chauffeurs te leren hoe ze hiermee omgaan, halen ze veel meer uit hun vrachtwagen. Het is leuk dat ik hen daarbij kan helpen.”

Efficiënt rijden dankzij techniek

Roordink Bedrijfswagens is erkend dealer van MAN trucks en bedrijfswagens. Al sinds 1984 leveren  zij een breed scala modellen aan allerlei bedrijven uit de regio. Alex: “Bedrijven kopen vaak een MAN om zo efficiënt mogelijk te rijden. Maar om die efficiency te behalen, is de chauffeur de belangrijkste schakel. Wij zorgen ervoor dat  de chauffeur de techniek die in de vrachtwagen zit gaat gebruiken. Doen ze dat goed, dan levert het al gauw een besparing van 10% op in het brandstofverbruik. Dat is beter voor het milieu en – met de stijgende brandstofprijzen in het achterhoofd – ook goed voor de portemonnee.” 

Vrachtwagen laten renderen 

Waar Alex de eerste theoretische instructie geeft, komt Pieter erbij als chauffeurs hun vrachtwagen eenmaal in gebruik hebben. Pieter vertelt: “Bij de aankoop van een truck ontvangen bedrijven een voucher voor een Code 95-opleiding bij Rijschool Roordink. Die kunnen ze inzetten wanneer hen dat uitkomt, meestal na één of twee maanden. Chauffeurs zijn dan al wat meer gewend aan hun nieuwe truck. Als ze bij ons komen, gaan we kijken wat we nog aan de bediening kunnen verbeteren om de truck nog beter te laten renderen. Het mooiste vind ik als een chauffeur die in de eerste instantie terughoudend is, na de training zegt: ‘Dit is eigenlijk zo gek nog niet.’ Dat betekent dat ze er echt wat aan hebben gehad.”

Nuttig én leuk

Hoewel klanten vaak niet speciaal bij Roordink komen voor de goede begeleiding, waarderen ze de nazorg wel. Alex: “Na de instructie geef ik chauffeurs altijd mijn telefoonnummer. We willen de drempel om de vrachtwagen goed te gebruiken zo laag mogelijk maken. Meestal hebben ze aan één telefoontje genoeg om weer vooruit te kunnen.” Pieter vult aan: “Voor vrachtwagenchauffeurs zijn Code 95-trainingen verplicht. Door de training in te plannen na de aankoop, is deze vooral heel leuk om te volgen. Wie houdt er niet van om zijn nieuwe auto te testen?  Het is ook nuttig, want het gebruiken van de moderne technieken levert bedrijven meer rendement op.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Roordink Bedrijfswagens
Roordink Bedrijfswagenshttp://www.roordink.nl
Verantwoorde bedrijfswagenoplossingen voor elke wegvervoersvraag. Bezoek onze website om een indruk te krijgen van onze diensten en producten of neem gelijk contact met ons op via 0342-421421. Wij helpen u graag op weg!

Meer berichten