Markeringstape in magazijnen en werkplaatsen

Als werkgever zijnde wil je vanzelfsprekend dat veiligheid op de werkvloer centraal staat. Zeker in magazijnen of werkplaatsen is dit van belang. Je hebt hier doorgaans namelijk te maken met allerlei goederenstromen. De in- en uitvoer van goederen kan chaotisch verlopen als er geen overzicht is. Gelukkig kun je met behulp van markeringstape in magazijnen en werkplaatsen eenvoudig overzicht op de werkvloer creëren.

Overzichtelijk en veilig

In een magazijn komen vaak allerlei verschillende soorten goederen binnen. Daarnaast gaan er verschillende soorten goederen uit. En er worden tevens goederen tijdelijk opgeslagen. Om dit alles in goede banen te kunnen leiden, moet er overzicht zijn. Men moet weten waar bepaalde goederen moeten worden opgeslagen. Daarnaast moet het duidelijk zijn waar de looppaden zijn. Is dit alles niet duidelijk? Dan zullen er onoverzichtelijke en daarmee ook onveilige situaties ontstaan. En dat is iets dat je natuurlijk te allen tijde wilt voorkomen. Investeren in vloertape voor in jouw magazijn of werkplaats is dan ook raadzaam. Het is een relatief kleine investering, maar het heeft wel een grootse werking. Het markeringstape draagt namelijk in belangrijke mate bij aan de veiligheid op de werkvloer.

Voor welke kleuren tape kies je?

Heb je besloten dat je markeringstape op de werkvloer wilt aanbrengen? Dan zal je ontdekken dat het aanbod tape divers is. Het tape is namelijk in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit is uiteraard plezierig omdat iedereen zo tape naar wens kan uitzoeken. Maar voor welk tape kun je het beste kiezen? Welke kleur belijning is een goede keuze? Uiteraard is dit persoonlijk. Maar enkele gangbare kleuren zijn bijvoorbeeld geel en blauw. Met een gele kleur wordt doorgaans de looppaden aangeduid. En de inkomende goederen worden meestal met de kleur blauw aangeduid. Het gebruiken van gangbare kleuren is voor de overzichtelijkheid slim. Daarnaast is het belangrijk om niet al te veel verschillende kleuren te gebruiken. Het moet immers wel overzichtelijk blijven.

Zo breng je de markeringstape aan

Het aanbrengen van markeringstape op de vloer klinkt heel eenvoudig, en dat is het ook! Het is alleen van belang dat je weet hoe je het moet doen. Het aanbrengen van het tape zelf is geen ingewikkelde klus. Wel is het belangrijk om vooraf een belijningsplan te maken. Zo weet je precies waar welke tapesoort moet komen. Voor het maken van zo’n vloerbelijningsplan moet je de huidige situatie in kaart brengen. Wat zijn de looproutes? En waar komen goederen precies binnen? Op basis van deze informatie kun je vervolgens een plan maken. En daarna kun je eenvoudig het markeringstape op de vloer van jouw magazijn of werkplaats aanbrengen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten