Machinefabriek Krimpen: specialist in machineonderdelen voor aandrijftechnieken

 

Maakbedrijven vertrekken al decennialang op grote schaal naar lagelonenlanden zoals China. De coronacrisis heeft echter maar weer eens aangetoond hoe belangrijk het is dat maakbedrijven ook dichterbij gevestigd zijn. Door de lokale coronamaatregelen aldaar kwamen immers vele fabrieken en havens stil te liggen, dat de productie en export van artikelen verhinderde. Gelukkig zijn er ook goede berichten op dit front. Het CBS bracht eerder nog dit jaar het bericht naar buiten dat de toegevoegde waarde van de machine-industrie in ons land de afgelopen 25 jaar verdriedubbelde. Hieronder een beschrijving van een succesvol en innovatief bedrijf in deze branche, machinefabriek Krimpen.

Dit kan de machinefabriek allemaal maken en doen

Als specialist in hoogwaardige machineonderdelen en aandrijfcomponenten heeft de machinefabriek een reputatie hoog te houden. Klanten die voor hun bedrijfsproces afhankelijk zijn van aandrijftechniek, of hier actief in zijn, kunnen terecht voor een variëteit aan onderdelen. Gespecialiseerde onderdelen zijn tandwielen, tandwielkasten, tandheugels en wormoverbrengingen. Klanten kunnen er echter ook terecht voor las- en constructiewerk, revisies en reparaties, spline- en spieverbindingen en verspanende bewerkingen.

Heeft een klant specifieke wensen als het gaat om bewerking, formaat en soort? Dan is dat allemaal bespreekbaar. Het gebruik van moderne technieken maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig en snel te werken. Met behulp van een moderne CNC machine kunnen medewerkers bijvoorbeeld tandwielen opmeten, controleren en beoordelen op eventuele benodigde revisie.

Historie van Machinefabriek Krimpen

De rechtsvoorganger van de machinefabriek vindt zijn oorsprong net na de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam, en produceert onder meer machine- en auto-onderdelen. Vanwege een grote order met oefengranaten van de Koninklijke Luchtmacht verhuist het bedrijf in 1952 naar Krimpen aan de Lek. Deze order wordt helaas gecanceld, maar door te investeren in (toentertijd) moderne machines zoals een afwikkeltandwielfreesbank en slijpbank wordt wel de basis gelegd van het huidige bedrijf.

In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw ligt de focus op de productie van ankerlieren en lierinstallaties voor de baggerbranche. Nadat de productie hiervan steeds vaker naar andere landen verplaatst wordt, komt er meer nadruk te liggen op de productie van hightech tandwielen voor derden. Het bedrijf schakelt over op het maken van producten waarvoor meer specialistische kennis nodig is, om ook in de toekomst succesvol te blijven. Het afgelopen decennium heeft het bedrijf fors geïnvesteerd in computergestuurde machines voor de productie.

Hierdoor kunnen stappen gezet worden op het gebied van productiviteit en kwaliteit. Ze mogen hierdoor tegenwoordig zowel nationale als internationale bedrijven die zich bezig houden met onder meer dredging, offshore, kranen of aandrijvingen tot de klantenkring rekenen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten