Machinebouw complex? Waarom moeilijk doen als het ook Ales kan

RHENEN – Ales Metaaltechniek in Rhenen levert alles voor de productie en assemblage van machineonderdelen in roestvrijstaal (RVS), staal en aluminium. Van oudsher is Ales actief in de industriële machinebouw maar inmiddels richt Ales zich ook op de voedingsindustrie. Want Ales ontzorgt en onderscheidt zich met hoogwaardig vakwerk en optimale ketenbeheersing.

De klanten zijn hoofdzakelijk original equipment manufacturers (OEM’ers). “De kracht ligt in de supply chain”, zegt directeur Dick de Leeuw. Ales richt zich op het ontzorgen van haar klanten door naadloos aan te sluiten op de productieketen van de klant.

Vakmanschap

De vakmensen van Ales Metaaltechniek kunnen allemaal verschillende bewerkingen uitvoeren; verspanen, kanten en lassen bijvoorbeeld. Iedereen wordt opgeleid om meerdere bewerkingen te beheersen. Vakmanschap is dan ook het kapitaal van het bedrijf en daarom investeert Ales Metaaltechniek ook in nieuw talent. “We vinden het belangrijk om jong talent aan ons te binden”, zegt De Leeuw, Zo biedt het bedrijf ook persoonlijke opleidingstrajecten met werkervaringsplaatsen.

Logistiek

De toepassingen van de producten lopen uiteen, zowel voor agrarische sector als verpakkings- en voedselindustrie. De doorlooptijden zijn kort en dat vereist efficiëntie. Daarom kiest Ales ervoor om ‘lean’ te werken. Ales probeert uitsluitend waarde toe te voegen en de keten er omheen zo efficiënt mogelijk in te richten- met alle logistieke voordelen van dien: meer flow in de productie en kortere doorlooptijden voor de klant. “De logistieke verbetering én ketenbeheersing vertaalt zich in een optimale prijs-kwaliteitverhouding voor de afnemers”, aldus De Leeuw.

Beter voor Elkaar

Kwaliteitsbeheersing staat altijd voorop want Ales Metaaltechniek wil optimale kwaliteit leveren. Dit vraagt om aanpakken en presteren op topniveau. Maar Ales hecht ook grote waarde aan vrijheid en flexibiliteit voor het personeel en biedt ruimte voor ontwikkeling.

Zekerheid

“Voor onze klanten is het belangrijk dat ze kunnen rekenen op bedrijfszekerheid, met het minimale risico op uitval”, benadrukt De Leeuw. Daarom richt Ales zich op de gehele keten, van de eerste toeleverancier tot de laatste klant, efficiënt, deskundig, just-in-time en: dit alles voor de best mogelijke integrale kostprijs.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten