Maatwerk: de kracht van Solid Systems

Dankzij de slimme technologieën die Solid Systems hanteert krijgen klanten een op maat gemaakte ervaring geboden, met ondersteuning op afstand door heel Europa. De afdelingen Integrated Security Solutions en Service & Technical Support zijn hierbij cruciaal. Zij managen de software en zorgen voor een goed verloop en het oplossen van problemen bij klanten.

De afdeling Integrated Security Solutions binnen Solid Systems implementeert bestaande security management software. Daarnaast wordt ook eigen software ontwikkeld, waar de bestaande systemen tekort komen. “Wij zijn niet de enige partij die intelligente beveiligingsapparatuur en software levert , maar wij zijn wel één van de weinigen die op maat gemaakte software kan schrijven. Dat maakt ons uniek én daar zit onze kracht” vertelt System Engineer Mart Apon.

“Als voorbeeld hebben wij momenteel een device ontwikkeld, dat informatie ontvangt van intelligente camera’s en vervolgens deze informatie verwerkt, logt en meldingen en alarmen doorstuurt naar andere systemen. Denk hierbij aan een inbraak-, securitymanagement of softwaresysteem van derden. Onze afdeling ontwikkelt deze oplossingen in eigen huis.”

Maatwerk

Apon vervolgt: “Onze afdeling verkoopt dan ook zelden ‘nee’. ” We springen graag in op de vraag van de klant.” Daar ging men ook tijdens de coronaperiode gewoon mee door, zoals uit de ontwikkeling van de klantenteller wel duidelijk wordt. Solid Systems kreeg bijvoorbeeld een vraag van een klant. Ondanks dat deze vraag niets met beveiliging te maken had, werd daar wel een mooie oplossing voor ontworpen en uitgerold in meer dan 300 winkels. “Dat maatwerk voor de klant, daar halen wij de meeste voldoening uit”, stelt Apon tevreden vast.

Beveiligingstechnologie wordt niet alleen meer toegepast om ‘boeven te vangen’: het is veel meer dan dat. Solid Systems maakt hier gebruik van technologie die zij tot hun beschikking hebben, bijvoorbeeld in de vorm van intelligente camera’s. Een camera is allang niet meer alleen voor beveiliging. Met een goed camerasysteem kan een bedrijf ook meer inzicht krijgen in de klantenstroom, onder andere door heatmapping en klantentelling. Deze intelligente camera’s kunnen ook achterhalen wanneer iets wordt weggehaald of dat iemand een tas laat staan, cruciaal bij terroristische dreigingen.

Op afstand

De afdeling Service & Technical Support ondersteunt zowel klanten die storingen ervaren aan hun alarm-, brand- en camerasysteem als de monteurs in het werkveld. Daarnaast is deze afdeling communicatief continu bezig met het verwerken en oplossen van storingen op afstand. Hier  ligt nog een kracht van Solid Systems: het remote helpen van klanten. Wanneer het probleem niet op afstand op te lossen is, komen zij of een monteur ter plaatse om de situatie te bekijken en verhelpen.

“Wij testen ook systemen, updaten deze op afstand en ondersteunen hierin”, licht Technical Support Engineer Gert Nederveen toe. Na oplevering wordt er toegang verleend tot het systeem en op deze manier kan Solid Systems altijd hulp bieden indien nodig. Daarnaast voert deze afdeling ook codemanagement uit voor klanten wanneer er bijvoorbeeld nieuw personeel in dienst komt, dat toegang nodig heeft om het systeem te (de)activeren. “Een andere taak die wij op ons nemen is RMA”, vertelt Nederveen. “Dit houdt in het verwerken en wanneer nodig vervangen van defecte onderdelen. Dit is een stuk garantie en serviceverlening, dat wij belangrijk vinden naar de klant toe. De werkzaamheden zijn dan ook nog verdeeld onder de buiten- en binnendienst. De binnendienst werkt namelijk in een online omgeving en biedt daar eerstelijns ondersteuning voor het gehele netwerk.”

Bij vrijwel alles wat Solid Systems installeert, heeft het bedrijf op afstand toegang, in héél Europa. Om die reden heeft Solid Systems ervoor gekozen langer bereikbaar te zijn, ook buiten kantoortijd om. Sinds kort werken de werknemers, los van de al bestaande 24/7 support, ook in avonddiensten, om de klant snel van dienst te kunnen zijn bij meldingen. “De wachttijd voor de klant wordt hierdoor drastisch verminderd en wij kunnen doen waar wij goed in zijn” besluit Nederveen trots.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten