Maatschappelijke verantwoordelijkheid zit in het DNA van H.M. Verploegen

H.M. Verploegen is een eigentijds transportbedrijf. Een familiebedrijf met ruim 80 jaar ervaring in de transportwereld. Mede-eigenaar Henri Verploegen geeft aan dat hun maatschappelijke betrokkenheid groot is. “In samenwerking met partners komen we tot efficiënte en milieuvriendelijke transportoplossingen.”

Lean & green

Trots zijn ze bij H.M. Verploegen op de erkenning van hun duurzame resultaten met de Lean & Green Star. “In de afgelopen jaren hebben wij ruim 20 procent CO2-reductie weten te realiseren in ons bedrijf.”

In het Nederlandse Klimaatakkoord worden steeds strengere milieueisen gesteld. “Wij vinden het belangrijk om vooruit te lopen en maken onze bedrijfsvoering toekomstbestendig. We zijn op weg naar onze tweede ‘Star’.”

Samenwerking Shell

H.M. Verploegen werkt al meer dan vijfentwintig jaar nauw samen met brandstofleverancier Shell. “Met hen hebben wij afspraken gemaakt om onze CO2-uitstoot te compenseren, waardoor wij goederen emissieneutraal afleveren bij klanten.”

In samenwerking met Shell gaan zij onderzoeken hoe zij in de komende jaren verdere stappen kunnen gaan zetten in het verduurzamen van het bedrijf. “Begin 2022 willen we met de eerste LNG vrachtwagens de weg op.”

Mannen boven plattegrond

Franse transportpartners

Als enige Nederlandse transporteur is H.M. Verploegen aangesloten bij Tred Union. “Dit is een organisatie waar zo’n tachtig Franse transportbedrijven bij zijn aangesloten, die met elkaar samenwerken op het gebied van scholing en kennisoverdracht.”

“Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met Tred Chariot. Zij zijn grootste en snelstgroeiende meeneemheftruck netwerk van Europa.”

Als Frankrijk-specialist zijn zij ook aangesloten bij het distributienetwerk Pole. “Hierdoor kunnen wij garanderen dat ook binnenstedelijke leveringen binnen 24 tot 72 uur op de plaats van bestemming worden bezorgd.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Henri Verploegen zet zich als bestuurslid van Logistics Valley Regio Nijmegen in voor een gezonde toekomst voor de sector Transport en Logistiek in deze regio. Eén van de initiatieven is de Logistieke Roadshow langs diverse middelbare scholen in Nijmegen, die eind vorig jaar werd gehouden. “Door jongeren tussen 12 en 16 jaar op een aansprekende manier van praktijkonderwijs kennis te laten maken met de logistieke sector, willen wij hun interesse voor de logistieke sector aanwakkeren.”

Ook ondersteunen zij SriLancair, een organisatie die tehuizen bouwt voor weeskinderen in Sri Lanka.

GERELATEERD

Artikel gaat over

VERPLOEGEN INTERNATIONALE TRANSPORTEN B.V., H.M.
VERPLOEGEN INTERNATIONALE TRANSPORTEN B.V., H.M.http://www.hmverploegen.nl
Transport van en naar Nederland, Frankrijk en Duitsland. - Dagelijks ophalen en sorteren in onze opslagloods - Snelle levering, binnen 24 tot 72 uur in Benelux & Frankrijk - Zorgvuldig vervoer door Professioneel team - Inzage in de status van de zending

Meer berichten