Maak je bedrijf klaar voor een duurzame toekomst met Flynth

Het beste advies dat we je kunnen geven.

Hoe kun je als ondernemer je bedrijfsprocessen duurzaam maken en energie besparen? En hoe houd je daarbij je bedrijf ook nog financieel gezond? Flynth helpt ondernemers om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Van idee naar plan van aanpak.

Flynth is al bijna 100 jaar een vertrouwde businesspartner voor het midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf staat andere bedrijven bij met financiële dienstverlening en helpt ondernemers het beste uit zichzelf te halen. Niet alleen met accountancy, maar ook met advies en strategie. Wil je een stap maken in de energietransitie en duurzaam ondernemen, dan kun je daar verschillende vraagstukken in tegenkomen. Een adviseur kan helpen om tot een helder plan van aanpak te komen.

Ondernemen staat centraal

Als ondernemer weet je welke uitdaging je voor je hebt liggen. Je wilt graag kunnen optimaliseren, rendement eruit halen en daarin keuzes kunnen maken. Daarin weet Flynth als geen ander de ondernemer mee te nemen: waar sta je nu? Welke stappen kunnen we zetten? De adviseur kijkt mee naar de quick wins op de korte termijn, maar helpt ook met een gedegen plan om je bedrijf te verduurzamen en financieel gezond te houden op de lange termijn.

Hoe kun je als ondernemer bijvoorbeeld een veel duurzamer energiesysteem op je bedrijventerrein implementeren? Of hoe kun je op een school een slim en duurzaam energiesysteem neerzetten? Flynth helpt met een plan waarin het ondernemen centraal staat, zodat je als ondernemer klaar bent voor een energiezuinige toekomst.

Tip: monitor je energieverbruik en gebruik gratis checklist

Begin eens met het zelf monitoren van je energieverbruik. Veel bedrijven hebben een slimme meter. Hoeveel elektriciteit verbruik je eigenlijk ‘s nachts op kantoor? Van daaruit kun je samen met een adviseur kijken hoe je kunt beperken en verduurzamen. Zo krijg je grip op je energieverbruik.

Gebruik de lijsten met energiebesparende maatregelen van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) als gratis checklist. Vervolgens kun je in gesprek met een adviseur kijken naar wat er past bij de visie van je bedrijf, welke investeringen er nodig zijn, en welke subsidies of andere financiële regelingen er zijn. De adviseur kan meedenken vanuit allerlei facetten. Met als groot voordeel dat Flynth goed op de hoogte is van de markt in veel verschillende sectoren.

Samen met andere ondernemers

Voor een bedrijventerrein is het zelf opwekken van energie via zonne- of wind-energie heel aantrekkelijk. Je kunt kijken hoe je dat samen met een aantal bedrijven kunt organiseren. Misschien zitten er ook wel warmtebronnen in de buurt waar je als bedrijf op kan aansluiten? Om het rendabel te doen, is het belangrijk om het moment van opwekken en het gebruik op elkaar af te stemmen. En misschien moet je rekening houden met energieopslag.

Daarin helpt Flynth. Bij bedrijfsvoering en welke maatregelen je financieel kunt nemen. Maar ook als het gaat om huisvesting of je productiesysteem goed doorlichten en optimaliseren. De adviseur kan vanaf stap 1 meekijken hoe je als ondernemer je bedrijf structureel kunt klaarmaken voor de toekomst.

Ook toekomst-proof worden? Haal het maximale uit je ondernemerschap en neem vrijblijvend contact op met Flynth.

Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten