Luister naar de SIDN podcastserie: het verhaal van .nl

In gesprek met Piet Beertema en andere hoofdrolspelers uit de geschiedenis van het internet in Nederlan

Dit jaar bestaat het .nl-domein 35 jaar. Dat was voor SIDN een mooie aanleiding om in de geschiedenis van ons nationale domein te duiken, dat inmiddels zo onmisbaar is voor de Nederlandse maatschappij en economie. Een domein van ons allemaal en waar we heel trots op mogen zijn. Duik in de geschiedenis van .nl met onze nieuwe podcastserie.

Vierdelige podcastserie over het ontstaan van .nl en meer

Hoe ontstond het idee voor .nl? En wie – naast Piet Beertema – speelden allemaal een rol in het ontstaan en de ontwikkeling ervan? In een vierdelige podcastserie vertellen we het verhaal van .nl: van het prille begin in 1986, via de opkomst van het www zoals we dat nu kennen tot aan de huidige en toekomstige digitale vraagstukken. We vertellen dit verhaal samen met een aantal hoofdrolspelers uit de afgelopen 35 jaar van de Nederlandse internetgeschiedenis.

De geruisloze oerknal

Vandaag lanceren we de eerste aflevering van de podcastserie met als titel ‘De geruisloze oerknal’. Zoals bij zoveel ontwikkelingen hangt het ontstaan van het .nl-domein aan elkaar van gelukkige toevalligheden. Dat Piet Beertema als eerste ter wereld op het idee kwam om internetdomeinnamen te gaan gebruiken die op een 2-letterige landcode eindigen, is hier een uitstekend voorbeeld van. Dit jaar is het 35 jaar geleden dat een Nederlandse programmeur dat idee als eerste in praktijk bracht.

Waarom was het noodzakelijk dat Beertema met deze oplossing kwam? En hoe komt het eigenlijk dat het CWI zo’n belangrijke rol speelt in de ontstaansgeschiedenis van .nl? Je komt het allemaal te weten in de eerste aflevering van onze podcast.

Luister de podcast via de website van SIDN. 

SourceSIDN
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten