Louwers Mechanical Parts klaar voor de toekomst

Een bedrijf met een rijke historie én met een glansrijke toekomst. Dat is Louwers Mechanical Parts (LMP) in Mierlo. Opgericht vanuit een nauwe band met Philips is Louwers in de basis een machinefabriek, voor fijnmechanische en complexe onderdelen. Door continu te blijven innoveren is LMP echter nooit blijven hangen in het verleden. Sterker nog: er wordt geen uitdaging uit de weg gegaan. Dat maakt LMP klaar voor de toekomst, ook úw toekomst?

Als er één etiket is, wat op Louwers van toepassing is, dan is het wel: veelzijdig. Onder één dak wordt zovéél diversiteit geboden, dat er het predicaat ‘machinefabriek’ eigenlijk allang door de tijd is achterhaald. Uitgangspunt daarachter is dat ze bij LMP zovéél mogelijk zelf willen kunnen. Eigenlijk wordt alleen oppervlakbehandeling daarbij buiten beschouwing gelaten. De combinatie van mens en machine maken Louwers groot en bijzonder. Daardoor wordt gewerkt in uiteenlopende markten, van de petrochemische industrie tot de medische industrie, van de halfgeleiderindustrie tot de analytische markt, van algemene machinebouw tot specials in bevestigingsartikelen van vrijwel elk materiaal.

Over materiaal gesproken: Louwers Mechanical Parts geldt als een ware specialist in het verspanen van alle soorten roestvrijstaal en titanium. Zo wordt er gewerkt met exotische materialen als Inconel, Hasteloy en Monel, maar ook Duplex, Berylium en Zirkonium. De productiemethodes en -middelen zijn afgestemd op Grade 2 en staan dus voor zuiverheid, kwaliteit en veiligheid. Hoogwaardige machines en processen waarborgen de kracht van het geleverde werk. Daarmee wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk omgegaan. Niet voor niets geldt LMP – wereldwijd! – als een uiterst betrouwbare toeleverancier.

Visie

De bedrijfshistorie mag dan lang en rijk zijn: Louwers is allerminst blijven hangen in het verleden. De markt wordt continu gemonitord, waardoor ze in Mierlo mee kunnen blijven gaan met de techniek. Dat is ook nodig, om de visie van het bedrijf hoog te kunnen blijven houden. Die luidt: Elke klant heeft potentieel. Wij kunnen dat 100 procent benutten voor die klant. Daarvoor worden alle benodigde stappen gezet. Zo werkt LMP 24/7 maar blijft het toch flexibel. Innoveren blijft van belang, zowel in grote series als voor enkele stuks. Zo weet Louwers zichzelf telkens opnieuw uit te vinden en voorop te blijven lopen op de gebieden waar men dat wil. “We hebben de kennis, we hebben de techniek en we hebben de mensen”, stelt directeur Mark van Duijnhoven met gepaste trots.

Machinepark

Een ronduit indrukwekkend machinepark biedt LMP de gelegenheid om ook daadwerkelijk zo veelzijdig actief te zijn. Dat omvat bijvoorbeeld 5 Haas 5-assige CNC freesbanken (UMC 750, 750 SS en 1000), inclusief robotisering en pallet-wisselsysteem voor 24/7 productie. Daarnaast staan er in de hal ook nog 3 Haas 3- en 4-assige CNC freesbanken (VF2 en VF3), en 6 CNC draaibanken  van Okuma, Schaublin en Haas. Ook is er gelegenheid tot Laser- en TIG-lassen en kan er Fusion 260 cad/cam worden geprogrammeerd, direct van tekening, stp-file of JT-file van Siemens. Een zuivere licht geconditioneerde meetkamer met 3D Hexagon meetmachine en 3D Faro scanner en taster alsmede een cleaning ruimte met een Branson ultrasoon reinigingsstraat en dubbele droger maken het verhaal af. Voor wie al deze namen en termen weinig zeggen: reken er maar op dat dit state of the art materiaal is.

Dat maakt het prettig werken voor het ervaren team. Dat wordt bovendien waar nodig intern opgeleid en bovendien goed begeleid. De beschikbare kennis en kunde wordt ook gedeeld en overgedragen. Alles wordt gedetailleerd vastgelegd in het ERP-systeem, zodat altijd duidelijk is wie wat wanneer heeft gemaakt. Daardoor leren medewerkers ook van elkaar. “Dat past in de kwaliteit die hier uit de vingers komt”, weet van Duijnhoven. “We doen het op onze eigen, onderscheidende manier.” De eigen montage-afdeling vormt daarvan een fraai voorbeeld.

Het moge duidelijk zijn dat ze bij LMP weten wat ze kunnen. “Wij gaan geen uitdaging uit de weg, zijn niet bang om ons hoofd in een bijennest te steken”, klinkt het vol vertrouwen. “Ons motto is: ‘Kan niet bestaat niet’. Dat maken we waar, zowel algemeen als klantspecifiek.” Zo weet een breed palet aan klanten LMP te vinden. Nu is dat op zich ook niet zo moeilijk, met het opvallende pand in Mierlo. “We zijn bovendien al zólang in de markt actief. De mensen kennen ons ondertussen wel.” Volop activiteit op social media én een nieuwe website dragen daar zeker ook een steentje aan bij.

Toekomst

Getuige de  forse investeringen in nieuwe productiemethodes is LMP nog lang niet van plan de opgebouwde positie prijs te geven. Als speler van formaat wordt het belang van zaken als veiligheid, zuiverheid en duurzaamheid daarbij terdege onderkend. Zo wordt er toegewerkt naar energieneutraliteit. Het gasverbruik is al fors teruggebracht, de verlichting is naar LED gegaan, er komen zonnepanelen op het dak, kortom: LMP is klaar voor de toekomst. Dat met het oog op die toekomst ook vooruitgekeken moet worden blijkt onder meer uit het op tijd veiligstellen van belangrijke grondstoffen, zoals nikkel. Regeren is immers vooruitzien.

In Mierlo creëert men graag een familiegevoel. Dat men daarin slaagt blijkt wel uit het feit dat er zelfs mensen al 40 jaar bij Louwers werkzaam zijn. Nieuwe aanwas blijft echter altijd welkom. Die wacht dan een mooie toekomst in de techniek, bij een bedrijf dat zich altijd al heeft durven laten zien. Louwers Mechanical Parts is de naam. Aangenaam!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten