Lokale steun voor starters in Tilburg

Startende ondernemers in de gemeente Tilburg kunnen vanaf 8 februari 2021 9:00 uur een aanvraag indienen voor een lening van maximaal 15.000 euro. Dat kan door het intakeformulier onderaan dit artikel in te vullen.

Wanneer op basis van het intakeformulier blijkt dat de ondernemer tot de doelgroep van deze lening behoort, ontvangt hij of zij een aanvraagformulier. De aanvraagformulieren worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Een triage is onderdeel van de beoordeling van de aanvraag.

Voor wie is deze lening bedoeld?

  • De onderneming moet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel tussen 1 oktober 2019 en 15 maart 2020, of;
  • De onderneming is na 15 maart 2020 ingeschreven in de Kamer van Koophandel, maar is al voor 15 maart aantoonbaar verplichtingen aangegaan, bijvoorbeeld door een huurcontract, of;
  • De onderneming is voor 1 oktober 2019 ingeschreven in de Kamer van Koophandel, maar is aantoonbaar later gestart met de onderneming.

Aan welke voorwaarden moet uw onderneming verder voldoen?

  • De onderneming is aantoonbaar getroffen door de gevolgen van de crisis, bijvoorbeeld door een gehele of gedeeltelijke sluiting tijdens de eerste en tweede lockdown.
  • De onderneming heeft aantoonbaar niet of slechts zeer beperkt aanspraak kunnen maken op de landelijke NOW en de TVL-regeling.
  • De lening heeft een looptijd van 6 jaar. Het eerste jaar hoeft geen rente te worden betaald en de eerste drie jaar geen aflossing. Na het eerste jaar geldt een rentepercentage van 2%.

Berend de Vries, wethouder Economie: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. We zijn blij dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan meer perspectief voor startende ondernemers, die tot op heden nog geen recht hadden op andere regelingen.”

Met deze hulp hoopt de gemeente dat deze ondernemers in ieder geval de tijd kunnen overbruggen tot mei. Dan komt de landelijke overheid met een steunpakket voor starters. Op de pagina ondernemersadvies op deze website staat meer informatie voor ondernemers.

Naar het intakeformulier.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten