Linkbuilding in 2023: zo ziet het eruit

Ben je momenteel al bezig met linkbuilding, dan ben je goed op weg met het vergroten van je zichtbaarheid en het verhogen van je aantal websitebezoekers en omzet. Om mooie resultaten te boeken met linkbuilding, is het echter wel belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Ben je op de hoogte van de richtlijnen van zoekmachines, dan is het makkelijker om daarop in te spelen. Benieuwd hoe linkbuilding er in 2023 uitziet? Wij sommen het hieronder voor je op!

Eén van de belangrijkste SEO componenten

Linkbuilding is in 2023 nog steeds één van de belangrijkste SEO componenten, misschien zelfs wel de allerbelangrijkste. Het is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie dat voor bedrijven tegenwoordig onmisbaar is. Ben je hier nog niet mee bezig, dan laat je een hoop kansen liggen. Je blijft achter op de concurrentie en loopt daarnaast omzet mis.

Kwaliteit boven kwantiteit

Bij zoekmachines gaat de focus nog meer liggen op kwalitatieve links. Het aantal links dat je genereert naar je website wordt dus minder belangrijk. Het is aan jou de taak om te zorgen voor links van een hoge kwaliteit, want dat heeft een positief effect op de autoriteit van je website. Het is beter dat je op een natuurlijke manier een paar keer in de maand een kwalitatieve link naar je website bemachtigt, in plaats van dat je heel veel links van een lagere kwaliteit binnenhaalt.

Links die relevant zijn voor je branche

Het is op verschillende manieren mogelijk om kwalitatieve backlinks te verkrijgen naar je website, maar het is wel van belang dat die links relevant zijn voor de branche waarin je opereert. Bemachtig je een kwalitatieve link die eigenlijk weinig te maken heeft met jouw website, dan is dat zonde. Het is in 2023 daarom belangrijk om te investeren in backlinks die relevant zijn voor je branche.

Schrijf goede content

Goede content op je website is een must om eenvoudig kwalitatieve links te verzamelen. Voordat je aan de slag gaat met het zoeken naar relevante websites die naar jouw pagina’s kunnen linken, is het van belang dat je zelf voor een website van hoge kwaliteit zorgt. De kans is dan namelijk groter dat naar jouw website gelinkt wordt. Het schrijven van goede content speelt daar een grote rol in. Schrijf wervende teksten en verwerk de belangrijkste zoekwoorden daarin.

Naast het verzorgen van content op je eigen website, is linkbuilding via bloggen of advertorials ook een goede manier om backlinks te realiseren. In dat geval schrijf je een blog of advertorial met daarin een link naar jouw website, die dan op een andere website wordt geplaatst.

Linkbuilding is in 2023 nog helemaal trending. Nu je meer weet over hoe linkbuilding in 2023 eruitziet, is het makkelijker om daar met je eigen strategie op in te spelen. Ga actief aan de slag met je strategie en houd daarbij zoveel mogelijk rekening met de richtlijnen van zoekmachines. Linkbuilding helpt je bedrijf om te groeien, dus wees niet bang om hierin te investeren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten