Lenze opent de deur naar digitalisering op ITMA

ITMA 2023, 8 tot 14 juni, Milaan. Stand: Hal 9, A301_0375

Als toonaangevende leverancier van machine-automatiseringsoplossingen laat Lenze op de ITMA zien hoe aanbieders van textielmachines digitalisering kunnen benutten en met de oplossingen van vandaag klaar zijn voor toekomstige uitdagingen. Van energiebesparende optimalisatie tot schaalbare portfolio’s met gestandaardiseerde interfaces, Lenze’s uitgebreide en flexibele automatiseringsoplossingen zullen te zien zijn naast Lenze’s nieuwste cloud-based machine- en appmanagement platform: NUPANO.

Flexibele automatisering, ongeacht de behoefte

Door de jarenlange samenwerking met machinebouwers actief in de textielindustrie heeft Lenze een verregaande kennis over:

 • Energiebesparing door geoptimaliseerde dimensionering en DC-koppeling.
  Continue feedback over de prestaties, verliezen en het energieverbruik van een machine.
 • Moderne visualisatie met databankkoppeling ten behoeve van kwaliteitscontrole en
  documentatie.
 • Flexibel en modulair machineontwerp ondersteund door een zeer schaalbaar portfolio met gestandaardiseerde interfaces en software frameworks.
 • Eenvoudige engineering-oplossingen dankzij geverifieerde applicatiesjablonen (FAST) voor weef- en garenverwerking.
 • Hogere productiviteit door volautomatische en snelle aanpassing bij verandering van
  materiaal (servoregelaars).

Maximaliseren van het digitaliseringspotentieel

Met NUPANO wordt de digitalisering van machines op een eenvoudige manier mogelijk gemaakt. Zo kunnen machinefabrikanten en eindgebruikers de concurrentie een stap voor blijven. Omdat het een open automatiseringsplatform is, kunnen alle eigen of publiek toegankelijke applicaties eenvoudig in de machine worden geïntegreerd. Het beheer hiervan gebeurt via NUPANO’s geïntegreerde app management software, waardoor de apparatuur op een veilige manier vanop afstand geüpdatet kan worden en onderhouden in het veld.

Lenze’s NUPANO opent nieuwe business mogelijkheden

Het economische succes van textielmachinebouwers wordt steeds meer bepaald door hun
vermogen om zich te onderscheiden. Dit door middel van aanvullende digitale services en nieuwe bedrijfsmodellen. Het cloud-based platform NUPANO is ontworpen om mechanical engineering teams in staat te stellen de voordelen van digitale innovatie op machineniveau te omarmen.
NUPANO van Lenze:

 • Vergemakkelijkt de samenwerking tussen IT en OT – In de ontwikkelingsfase van de
  machine harmoniseert NUPANO de informatietechnologie (IT) en de operationele
  technologie (OT) en biedt het intelligente functies voor het delen van tests en validaties.
 • Maakt app-maatwerk voor concurrentievoordeel mogelijk – Via open IT-standaarden, zoals Linux (met native Docker als containertechnologie), maakt NUPANO de integratie van publiek beschikbare apps naast de integratie, het beheer en de bescherming van op maat gemaakte machinespecifieke apps mogelijk. Open source software hoeft niet te worden aangepast om op NUPANO te kunnen draaien en machinebouwers kunnen met elk IT-bedrijf samenwerken om innovatieve, digitale toepassingen voor hun machines te ontwikkelen, onafhankelijk van platform en hardware.
 • Maakt ‘security by design’ mogelijk – De broncode van de in NUPANO beheerde apps blijft altijd bij de gebruiker, zodat deze de keuze heeft de app al dan niet publiek toegankelijk te maken.
 • Vergemakkelijkt lifecycle management en eigendom van inkomstenstromen – Elke machine kan veilig worden geüpdatet met nieuwe app-versies gedurende haar gehele levenscyclus in het veld, terwijl alle bijhorende digitale inkomstenstromen in eigendom van de OEM blijven. Apps kunnen ook samen worden getest op het platform en er kan een release workflow en lifecycle strategie worden gecreëerd voor het gehele machinepark.

Falk Vespermann, Global Segment Manager Textile bij Lenze, licht toe: “Textielmachinebouwers staan momenteel voor veel uitdagingen, waaronder prijsdruk, onzekerheid rond digitalisering en een groeiende vraag naar energiezuinigere machines. Al meer dan 75 jaar levert Lenze als partner van de textielindustrie hoogwaardige oplossingen. We zijn fier op het feit dat we textielmachinebouwers kunnen voorzien van nieuwe of retrofit oplossingen van de cloud tot aan de aandrijfas, van het spinnen tot aan de afwerking. Bij Lenze is het onze visie om OEM’s de waarde te laten zien van een samenwerking met ons; het combineren van intelligente machines met intelligente services, om zo nieuwe inkomstenstromen en bedrijfsmodellen te creëren.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten