Lasermachine

Als je als student of leraar op een school overweegt een lasermachine aan te schaffen, heb je misschien gemerkt dat ze in een breed prijssegment verkrijgbaar zijn. Je vraagt je misschien af welke factoren bijdragen aan de kosten van deze machines, en of het de moeite waard is om een duurder model aan te schaffen. In deze blogpost zullen we de belangrijkste factoren uiteenzetten die de prijs van laser graveer- en snijmachines beïnvloeden.

Een van de belangrijkste factoren die de prijs van een laser graveer- en snijmachine bepalen, is het type laser dat in de machine wordt gebruikt. CO2 lasers zijn de meest gebruikte soort laserbron. Daarna zijn YAG- en Fiber lasers veel voorkomende typen laser machine en deze zijn geschikt voor het lasersnijden en graveren van onder andere hout, papier en kunststof. YAG laser machines worden voor het snijden van dikkere metalen gebruikt en fiber lasers zijn het meest geavanceerd. De toepassing van metaal snijden laten we voor dit blog buiten beschouwing.

4 voordelen van Fiber laser ten opzichte van een CO2 laser machine

Er zijn verschillende voordelen van fiber lasers ten opzichte van CO2 lasers:

1 Hogere efficiëntie: Fiber lasers zijn energie-efficiënter dan CO2-lasers, wat betekent dat ze minder vermogen gebruiken om dezelfde hoeveelheid laserenergie te produceren. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen in termen van energieverbruik en onderhoudskosten.

2 Hogere snijsnelheid: Fiber lasers hebben een hogere snijsnelheid dan CO2 lasers, waardoor ze geschikt zijn voor hoog volume productieomgevingen die snelle doorlooptijden vereisen.

3 Betere straalkwaliteit: Fiber lasers hebben een hogere (laser)straalkwaliteit dan CO2 lasers, wat resulteert in nauwkeuriger sneden. Dit is vooral belangrijk voor toepassingen die een hoge mate van precisie vereisen, zoals de productie van kleine onderdelen of ingewikkelde ontwerpen.

4 Grotere veelzijdigheid: Fiber lasers zijn veelzijdiger dan CO2 lasers en kunnen worden gebruikt voor het snijden en graveren van een breder scala aan materialen, waaronder metalen, kunststoffen en keramiek. Dit maakt ze een goede keuze voor bedrijven die met verschillende materialen moeten werken.

In het algemeen zullen machines die meer geavanceerde lasers gebruiken, zoals fiberlasers, duurder zijn dan machines die CO2 lasers gebruiken.

Grootte machine voor op school

Aan de hand van welk werkvolume u nodig heeft voor het maken van werkstukken neemt u de beslissing over de minimale grootte van de lasermachine. Voor kleinere projecten dan kan een kleinere lasermachine volstaan.

Reputatie van laser fabrikant

Een andere factor die de kosten van een laser graveer- en snijmachine kan beïnvloeden is het merk en de reputatie van de fabrikant. Gevestigde en gerespecteerde merken hebben vaak hogere prijzen door hun reputatie van kwaliteit en betrouwbaarheid en service. Dit betekent echter niet noodzakelijk dat een duurdere machine altijd beter is – u zult alle bovenstaande factoren in overweging willen nemen om te bepalen wat de beste waarde is voor het geld van uw school.

Kortom, er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de kosten van een laser graveer- en snijmachine, waaronder het gebruikte type laser, de grootte en capaciteit van de machine, de functies en de bijbehorende service. Vergeet bovendien niet de software die gebruikt wordt. Is dit makkelijk te leren en zijn er verschillende licenties of users makkelijk uit te breiden?

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten