Lamb Weston / Meijer laat medewerkers meegroeien met bedrijf

Naast het zo duurzaam mogelijk produceren van frites, specialties en gedroogde aardappelvlokken investeert aardappelverwerker Lamb Weston / Meijer ook veel tijd en energie in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van haar medewerkers.

‘Wij doen er alles aan om een werkomgeving te creëren waarin onze medewerkers zich prettig voelen’, zegt Wouter Labrujere van Lamb Weston / Meijer.

Lamb Weston® is een wereldwijd toonaangevend merk in kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten. De producten worden verkocht in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het bedrijf opende begin 2020 haar nieuwe hoofdkantoor in Breda en heeft kantoren in Kruiningen, Dubai en Lagos en productielocaties in Nederland (4), Oostenrijk (1), het Verenigd Koninkrijk (1) en Rusland (1). Wouter Labrujere: ‘De organisatie groeit en is continu in ontwikkeling. Wij doen er alles aan om onze medewerkers daarin te laten mee ontwikkelen. Daarnaast zijn we altijd bezig om ervoor te zorgen dat onze medewerkers gezond, gelukkig en vitaal hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.’

Arbeidsomstandigheden optimaliseren

Een belangrijk aandachtspunt daarbij is het terugdringen van ziekteverzuim. ‘Ziekteverzuim komt voor in iedere organisatie en daar lopen wij zeker niet voor weg. We besteden er zelfs dagelijks aandacht aan. Onder andere door in gesprek te gaan met medewerkers die vaker dan drie keer per jaar ziek zijn om te kijken of en hoe we kunnen voorkomen dat zij ziek worden. Daarbij werken wij ook nauw samen met onze partner CZ om onze mensen specialistische hulp te kunnen aanbieden indien dat nodig is. Daarnaast doen we er alles aan om ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doen we onder meer door de arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers zoveel mogelijk te optimaliseren. We zorgen bijvoorbeeld voor een zo veilig mogelijke werkomgeving. Eventuele risico’s brengen we zo goed mogelijk in kaart en proberen we terug te dringen. Verder investeren wij in goede klimaatbeheersing in onze fabrieken. Zeker met de bakovens die daar staan is dat erg belangrijk. Een andere belangrijke aanpassing is dat we van vier ploegen naar vijf ploegendienst zijn gegaan in onze fabrieken. Onze medewerkers werken tegenwoordig twee ochtenden, twee middagen en twee avonden en zijn vervolgens vier dagen vrij. Daardoor hebben zij langer de tijd om te herstellen tussen hun diensten. Wij willen onze medewerkers laten ervaren dat zij bij een gezond bedrijf in dienst zijn, met baanzekerheid en fijne collega’s.’

Meegroeien met het bedrijf

Tegelijkertijd biedt Lamb Weston / Meijer haar medewerkers ook de gelegenheid om mee te groeien met het bedrijf. Labrujere: ‘Het bedrijf groeit en er komen steeds meer nieuwe machines en processen bij. Wij willen onze medewerkers de kans geven om hierin mee te groeien. Daarom hebben wij een inzetbaarheidsadviseur aangesteld en bieden wij ook veel interne werkplek trainingen en stages aan voor onze medewerkers. Wij willen medewerkers de kans bieden om de machines niet alleen te bedienen, maar deze ook te beheersen. Onze mensen moeten elkaar kunnen vertrouwen en hun verantwoordelijkheid durven te nemen als dat nodig is.’

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten