Lamb Weston / Meijer breidt productiecapaciteit Kruiningen uit

Met een nieuwe ultramoderne frietfabriek op de bestaande locatie in Kruiningen, breidt Lamb Weston / Meijer haar productiecapaciteit verder uit. Met deze investering zal de capaciteit van de site met 180.000 ton per jaar toenemen en zullen er meer dan 50 nieuwe banen worden gecreëerd binnen het bedrijf.

Deze uitbreiding stelt Lamb Weston / Meijer in staat om te voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en versterkt haar positie in de markt, waardoor de groeiambitie, nieuwe productinnovatie en verbeterde service aan klanten worden ondersteund. De fabriek heeft de mogelijkheid om gecoate producten te produceren.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in aanvulling op de drie bestaande productielijnen op de locatie in Kruiningen – naast de Ambient-fabriek – en wordt de meest geautomatiseerde fabriek in het LW/M-netwerk. De fabriek is ontworpen om aardappelen te verwerken met een minimale hoeveelheid water en energie, passend bij de LW/M Duurzaamheidsagenda 2030.

Naar verwachting zal de fabriek in het eerste kwartaal van 2023 operationeel zijn.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten