Kunnen Android-toestellen bijdragen aan kwalitatieve vertalingen?

Ook het gebruik van de browser versie van Google Translate is populair onder de bezitters van een Android-toestel. Hoe goed zijn de vertalingen die deze apps en online vertaalmachine produceren? Welke toestellen zijn geschikt voor het gebruik van deze apps? In dit artikel lees je er meer over.

Kwaliteit van de online gegenereerde vertalingen

De vertalingen die door een online vertaalmachine of bijvoorbeeld een app op je telefoon geproduceerd worden, hebben over het algemeen een middelmatige kwaliteit. Ze zijn niet te vergelijken met de vertalingen die door een professional gecreëerd worden. Tegelijkertijd zijn de apps perfect voor het vertalen van losse woorden of bijvoorbeeld een korte zin. Het maakt deze apps ideaal voor op vakantie, waarbij je de ober vraagt of er specifieke ingrediënten in een gerecht zitten of wanneer je de weg wilt vragen op straat. Gebruik jij de apps hier momenteel al voor?

Geschikte telefoon voor het gebruik van vertaal apps

Kijken we naar de Android-toestellen die geschikt zijn voor het gebruik van deze apps, dan is het verstandig om voor moderne modellen te kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwe Samsung Galaxy S21. Dit model stelt je in staat om verbinding te maken met het 5G-netwerk. Je hebt een vertaling hierdoor binnen een seconde op je telefoon staan! Wel zo handig, als je een voorbijganger aanspreekt en deze niet te lang op wilt houden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat je snel kunt schakelen tussen verschillende apps op je telefoon. Het ene moment werk je aan de Nederlandse versie van een stukje tekst in je notities. Het andere moment voer je deze tekst in binnen de vertaal app.

Dat snelle schakelen is met de Samsung Galaxy S21 heel eenvoudig. Het Europese model beschikt over de Exynos 2100-processor, een stuk krachtiger dan de voorgaande.

Online Samsung Galaxy S21 bestellen

Wil je meer weten over dit toestel, of de Galaxy S21 online bestellen bij Vodafone.nl? Dit is sinds 14 januari mogelijk, toen het nieuwe toestel geïntroduceerd werd door Samsung. Het is een bijzonder krachtige telefoon! Ook handig aan dit toestel: de batterijduur is verlengd. Perfect, wanneer je meerdere vertalingen wilt kunnen maken zonder tussentijds op te moeten laden. Bij bestellen van het toestel (de 5G variant) ontvang je nu in de pre-order fase gratis Pods Live en een Galaxy SmartTag. Bij de S21 Ultra is zijn dat zelfs Pods Pro met dezelfde SmartTag.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten